WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
RomânăEngleză
orb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.blind, sightless
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Intrări care corespund din dicționarul celeilalte limbi
Traduceri principale
EnglezăRomână
blind adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (sightless, unable to see)orb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  nevăzător adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 He has been blind since birth.
 Este orb din naştere.
 Este nevăzător din naştere.
unseeing adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (blind, observing nothing)orb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  care nu vede / observă loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
sightless adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (blind)nevăzător, orb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
blind man nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (male: cannot see)orb s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 I knew he was a blind man because he had a guide dog.
blind to [sth] adj + prep figurative (oblivious to [sth](figurat)orb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  ignorant adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  a trece cu vederea expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Mina loves Graham so much, she is blind to his faults.
 Mina îl iubește pe Graham atât de mult, încât este oarbă la defectele lui.
blind to [sth] adj + prep figurative (refusing to recognize [sth](figurat)orb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
blind adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (without thought, esp. of obedience)orb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  irațional adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
blind adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (oblivious)orb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 "There's none so blind as those who will not see," as the saying goes.
dummy nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. ([sth] fake)fals s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  orb s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 That's not the real painting; it's a dummy.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Forme compuse:
EnglezăRomână
blank nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (gun cartridge without bullet)cartuş orb loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
  glonţ orb loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
 Don't worry, the gun is only loaded with blanks.
 Nu te îngrijora, pistolul este încărcat cu cartușe oarbe.
half blind,
half-blind
adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house."
(partially sighted)pe jumătate orb loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
  parțial orb loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
Notă: A hyphen is used when the adjective comes before the noun it modifies.
oblivious adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (not conscious of)orb (la) adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  surd (la) adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'orb' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'orb'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Portugheză | Italiană | Germană | Olandeză | Suedeză | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.