WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
RomânăEngleză
găleată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.pail, bucket
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Intrări care corespund din dicționarul celeilalte limbi
Traduceri principale
EnglezăRomână
bucket nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (container for liquid)găleată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Using buckets to make sand castles at the beach is fun.
 Este distractiv să folosești găleți pentru a face castele de nisip pe plajă.
pail nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (bucket)găleată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There was a pail to catch the drips from the ceiling.
stoup nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. Scot (bucket)găleată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  căldare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
bucket nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (amount one bucket holds) (conținut)găleată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 We need one more bucket of water to fill the pool.
bucket nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. Aus, NZ (container for ice cream)găleată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  găletușă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Forme compuse:
EnglezăRomână
bail viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (remove water from boat)a scoate apă cu găleata expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a scoate apă cu ispolul expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a goli de apă loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
beat down viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (rain: pour heavily) (ploaie)a turna cu găleata loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The rain beat down so hard on the apple tree that in the morning half of the apples were on the ground.
bucket [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (put [sth] in bucket)a pune în găleată vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a aduna în găleată vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Bucket the shells and bring them back to the house.
bucketful nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (amount held by a bucket) (ca măsură a cantităţii)o găleată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 This market stall sells mussels by the bucketful.
in spades exprexpression: Prepositional phrase, adverbial phrase, or other phrase or expression--for example, "behind the times," "on your own." informal (in copious amounts)din plin, din abundență loc.adv.
  cu găleata, cu nemiluita loc.adv.
 This role called for talent and luckily the actor had talent in spades.
it's pouring down informal (it's raining heavily)toarnă cu găleata
 I'm not going to walk the dog right now, it's pouring down; I'll do it later on.
lash down vi phrasalphrasal verb, intransitive: Verb with adverb(s) or preposition(s), having special meaning and not taking direct object--for example, "make up" [=reconcile]: "After they fought, they made up." (rain: fall heavily, forcefully)a ploua cu găleata, a ploua torențial expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  (figurat, ploaie)a turna vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
pour viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." informal, figurative (rain heavily)a ploua torențial expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a ploua cu găleata expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 It wasn't raining lightly; it was really pouring outside.
 Nu doar picură. Plouă torențial.
 Nu doar picură. Plouă cu găleata.
pouring rain nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (heavy rain) (ploaie)cu găleata loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
  torenţial adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Daisy jumped out of bed and pulled back the curtains, only to see pouring rain.
rain down viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (fall heavily and copiously)a ploua cu găleata loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
scuttle,
coal scuttle
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(bucket for coal)găleată de cărbuni s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 A scuttle full of coal sat next to the stove.
wine cooler nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (ice bucket for chilling wine)găleată de răcit vinul s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 He took the champagne out of the wine cooler and opened the bottle. We can use this plastic bucket as a wine cooler.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'găleată' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'găleată'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Portugheză | Italiană | Germană | Olandeză | Suedeză | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.