WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
RomânăEngleză
efervescent adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.bubbly, sparkling
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Intrări care corespund din dicționarul celeilalte limbi
Traduceri principale
EnglezăRomână
fizzy adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." mainly UK (beverage: sparkling, bubbly)spumant adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  efervescent adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 We couldn't afford champagne, so we bought a cheap fizzy wine. There's alcohol for the adults and fizzy drinks for the kids.
 Nu ne-am permis șampanie, așa că am cumpărat un vin spumant ieftin.
bubbly adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (full of bubbles)spumos adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  efervescent expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 This champagne's amazingly bubbly, isn't it?
effervescent adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (liquid: sparkling, fizzy) (băuturi)efervescent adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  gazos adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 The wizard poured the effervescent fluid into a tall glass.
sparkling adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (beverage: fizzy)efervescent adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  carbogazos, acidulat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Peter opened the bottle of champagne and poured the sparkling liquid into the glasses.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
scintillating adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (animated, vivacious) (personalitate)efervescent adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  ager adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Forme compuse:
EnglezăRomână
effervesce viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (liquid: fizz)a fi acidulat expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a fi efervescent expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a emite bule de aer expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
fizz viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (form small bubbles) (despre băuturi)a face spumă expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a fi efervescent expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 The liquid fizzed when I opened the bottle.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'efervescent' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'efervescent'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Portugheză | Italiană | Germană | Olandeză | Suedeză | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.