WordReference English-Romanian Dictionary © 2019:

Traduceri principale
RomânăEngleză
coace vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?bake, ripen, bask, gather to a head
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2019:

Intrări care corespund din dicționarul celeilalte limbi
Forme compuse:
EnglezăRomână
bake [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (cook in the oven)a coace vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Bake the cake for half an hour, then check to see if it is done.
 Coace prăjitura jumătate de oră, iar apoi vezi dacă s-a făcut.
bake viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (be cooked in the oven)a se coace vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 I'm going to have a cup of tea while my cake is baking.
 O să beau o ceașcă de ceai cât timp mi se coace prăjitura.
bake viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." figurative, informal (person: feel hot)a muri de cald expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a se topi de căldură expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a se coace de căldură expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Phew! I'm baking. I'm going for a dip in the pool.
 Pfiu! Mor de cald. O să fac o baie în piscină.
brew vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (plan)a pune la cale loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a o coace loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
broil viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." figurative, US (become extremely hot) (figurat)a se coace vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
Notă: Usually used in continuous tenses
 The whole town is broiling in this heat.
charcoal [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (cook over charcoal)a coace pe cărbuni vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
charcoal viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." US (cook over charcoal) (pe cărbuni)a face grătar loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a coace pe cărbuni expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 In the summer, Joel's always out charcoaling in the yard.
 Vara, Joel e mereu afară, făcând grătare.
cook viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (be cooked) (culinar)a fi gata loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a se coace vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 If you leave the cake in the oven for another hour it will definitely cook.
 Dacă laşi tortul în cuptor încă o oră, o să fie sigur gata.
 Dacă laşi prăjitura în cuptor încă o oră, se va coace.
fire vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (kiln)a coace vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a arde vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The potter fires her stoneware in a kiln.
 Olăriţa îşi coace oalele într-un cuptor special.
griddle vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (cook on a griddle)a coace în tavă vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
jug [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (cook in a jug)a găti stufat expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a coace înăbușit expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Tom jugged some of the venison from last week's hunt and made soup.
mature viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (become mature, ripe)a se coace, a se pârgui vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The farmer will not harvest the fruit until it matures.
overcook vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (cook for too long)a fierbe / coace / prăji prea mult vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
parboil,
parboil [sth]
vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat."
(boil briefly prior to roasting)a opări vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a fierbe înainte de a coace vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
ripen viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (fruit, etc.: mature)a se coace vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 You can't eat the bananas now; wait until they ripen.
ripen [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (fruit, etc.: make ripe)a se coace vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 You can ripen the peaches by leaving them outside of the refrigerator.
shirr vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (eggs: cook by baking)a coace ouă loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a face ouă ochiuri loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'coace' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'coace'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Portugheză | Italiană | Germană | Olandeză | Suedeză | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.