WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
RomânăEngleză
cascadă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.waterfall, stunt
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Intrări care corespund din dicționarul celeilalte limbi
Traduceri principale
EnglezăRomână
waterfall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (steep cascade of water)cascadă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The waterfall flowed down the rocks into a deep basin below.
cascade nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (rocky waterfall)cascadă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The hiking trail to the cascade is quite difficult.
chute nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (waterfall)cascadă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The chute was frozen solid in the winter.
cascade nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (tumbling display of [sth](figurat)cascadă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  revărsare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 A cascade of colorful streamers hung from the ceiling at the party.
cataract nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (big waterfall)cascadă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
falls nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." (waterfall)cascadă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 You can hear the falls from far off.
 Cascada se poate auzi de la distanţă.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Forme compuse:
EnglezăRomână
cascade viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (water, etc.: tumble, fall) (despre o apă, cascadă)a cădea în cascadă expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  (despre o apă, cascadă)a curge vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The muddy water cascaded over the rocks.
cascade [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (computing: overlap, stagger) (computer)a deschide ferestre în cascadă, a afișa ferestre în cascadă expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 Cascade the windows in a diagonal pattern.
drop-down adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (computer list: displayed when selected) (meniu, listă)desfășurat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  derulat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  în cascadă loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 Select your country of residence from the drop-down list.
Niagara Falls,
Niagara
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(waterfall on US-Canadian border)Cascada Niagara s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
 We visited Niagara Falls when we were on holiday in the US.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'cascadă' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'cascadă'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Portugheză | Italiană | Germană | Olandeză | Suedeză | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.