WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
RomânăEngleză
carton s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.cardboard
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Intrări care corespund din dicționarul celeilalte limbi
Traduceri principale
EnglezăRomână
cardboard nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (paper board)carton s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Cereal boxes are usually made of cardboard.
 Cutiile de cereale sunt fabricate, de obicei, din carton.
paperboard nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (thick cardboard material)carton s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
board nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (stiff card, placard)plăcuţă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  carton s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The chauffeur held a board with John's name on it.
 Şoferul ţinea o plăcuţă cu numele lui John pe ea.
 Şoferul ţinea un carton cu numele lui John pe el.
carton nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (container for shipping)carton s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
carton,
carton of [sth]
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(amount in a cardboard container) (de lapte, de suc)cutie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  (recipient)carton s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 There's about one carton of milk in the pan. The orange juice had gone off, so I poured the whole carton down the sink.
case nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (wine: 12 bottles) (12 sticle)cutie, navetă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  carton s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 You can't buy a single bottle of wine here - we only sell it by the case.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Forme compuse:
EnglezăRomână
cardboard adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (made of cardboard)din carton loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
  cartonat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Paper towels usually come packaged on a cardboard tube.
 Prosoapele de hârtie sunt disponibile, de obicei, într-un tub din carton.
carton vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (pack into a carton)a împacheta în carton expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
ctn,
ctn.,
plural: ctns.
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
written, abbreviation (carton: container for shipping)cutie de carton s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
hardcover book nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (book with a stiff cover)carte legată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  carte cu coperte de carton
 Even though they are expensive, I like to buy hardcover books.
pasteboard nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (type of construction panel)carton presat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
plasterboard nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (construction material)gips-carton s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  rigips s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'carton' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'carton'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Portugheză | Italiană | Germană | Olandeză | Suedeză | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.