WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
RomânăEngleză
baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.bath
  mine
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Intrări care corespund din dicționarul celeilalte limbi
Traduceri principale
EnglezăRomână
bathroom nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (room: with bath, shower)baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Tina goes into the bathroom as soon as she wakes up.
 Tina merge la baie imediat după ce se scoală.
bathtub nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. mainly US (tub for bathing in)cadă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  vană s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Their bathtub's almost big enough to lie down in.
 Cada lor este suficient de mare încât să te întinzi în ea.
bathing nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (washing)baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 My elder daughter helps me with feeding and bathing the baby.
bath nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (wash in a tub)baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Amy felt much better after a hot bath.
 Amy s-a simțit mai bine după o baie fierbinte.
lavatory nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK (bathroom, restroom) (încăpere)baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
dip nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. informal (quick swim)bălăceală s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 It's nice to go for a dip on a hot day.
 Este plăcut să mergi la o bălăceală într-o zi fierbinte.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
can nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US slang (toilet)toaletă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Excuse me. I have to go to the can.
 Scuză-mă, trebuie să merg la toaletă.
 Scuză-mă, trebuie să merg la baie.
convenience nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK, often plural (toilet, esp. public)toaletă, baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  veceu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Pardon me a moment. I'm going to the convenience.
 Scuză-mă o secundă, mă duc la toaletă.
bogey,
bogie
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
AU, slang (swim, bathe)baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  scăldat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Forme compuse:
EnglezăRomână
bath viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." UK (bathe: take a bath)a face baie loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a se spăla, a se îmbăia vb.pron.verb pronominal : Verbele pronominale sunt verbe însoțite de pronumele reflexiv care are înțeles de sine stătător și poate fi înlocuit printr-un pronume personal sau substantiv în același caz. Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se. Exemple: a se îmbrăca, a se spăla, a-și zice . Ele permit dublarea pronumelui cu forma sa accentuată: a se spăla pe sine.
 Naomi prefers to bath, rather than shower, in the evening.
 Naomi preferă să facă baie, în loc de duș, seara.
bath [sb/sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." UK (wash in a tub)a face baie în cadă loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
bath mat nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (fabric mat on bathroom floor)covoraş de baie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
bath salts nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." (scented crystals)săruri de baie s.f.pl.: Substantiv feminin, forma de plural
bath sponge nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (for washing body)burete de baie s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
bath towel nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (large towel used after a bath)prosop de baie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 There are clean bath towels under the sink.
bathe viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." US, Can (wash yourself)a se îmbăia vb.pron.verb pronominal : Verbele pronominale sunt verbe însoțite de pronumele reflexiv care are înțeles de sine stătător și poate fi înlocuit printr-un pronume personal sau substantiv în același caz. Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se. Exemple: a se îmbrăca, a se spăla, a-și zice . Ele permit dublarea pronumelui cu forma sa accentuată: a se spăla pe sine.
  a face baie loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 On long hiking trips, it's difficult to bathe properly.
 În drumețiile lungi, este dificil să te îmbăiezi cum trebuie.
bathe [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (wash, bath)a face baie cuiva loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a spăla vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 John bathed the baby carefully in the sink.
 John a făcut baie copilului, cu grijă, în chiuvetă.
bathe viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (swim)a înota vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a face (o) baie loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 Victorians frequently bathed at the seashore.
 Victorienii obișnuiau să înoate la mal.
bather nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (person taking a bath)persoană care face baie
bathhouse nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. archaic (public swimming pool) (învechit)baie publică s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  baie comunală s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
bathing suit nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. dated (swimsuit)costum de baie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I was so embarrassed to see my teacher when I was only wearing my bathing suit.
bathrobe nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (towelling gown)halat de baie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The phone rang as I was stepping out of the shower, so I quickly put on my bathrobe.
bathroom sink nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (washbasin)chiuvetă de baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The washer was broken so I washed my clothes in the bathroom sink.
bikini nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (two-piece women's swimsuit)costum de baie (de damă) loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
  bikini s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Susan bought a new bikini for her upcoming vacation in Hawaii.
bloodbath,
blood bath
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
figurative (massacre)baie de sânge s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  masacru s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The battle was a bloodbath, with 10,000 soldiers killed.
bloodshed nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (fighting, violence)baie de sânge loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
 All countries agree that the bloodshed must end now.
bubble bath nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (liquid soap: for bath)spumă de baie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
bubble bath nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (bath with bubbles in the water)baie cu spumă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Women generally take bubble baths after exercising in order to relax.
en suite,
en-suite
adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house."
(bathroom: adjacent)baie proprie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
Notă: A hyphen is used when the adjective precedes the noun.
 The hotel has en-suite bathrooms.
floodlight nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (bright artificial light)lumină de reflector s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  baie de lumină s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 A floodlight turned on automatically when I approached the house.
hot bath nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (bathtub filled with hot water)baie caldă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There's nothing like relaxing in a hot bath after a hard day's work.
loofah,
also US: luffa
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(abrasive sponge)lufă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  burete de baie s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
maillot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (women's swimsuit) (dintr-o singură piesă)costum de baie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
move viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (bowels: evacuate)a-l trece expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a-l trimite la baie expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 The food made his bowels move quickly.
mud bath nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (skin treatment: soaking in mud)baie de noroi s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 A mud bath is good for the skin and the spirit.
pool nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (water-like accumulation)baie de lumină s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 A man was standing in a pool of light on the street.
 Un om stătea pe stradă, într-o baie de lumină.
public baths nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." (swimming pool)baie publică s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Why do children always urinate in public baths?
bathrobe nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (towelling gown)halat de baie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Ann got out of the shower, dried off, and put on a bathrobe.
spa nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (public baths)baie publică s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  baie comunală s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The men went to the spa to bathe.
sponge bath nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (all-over body wash)burete de baie s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
suit nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (swimsuit)costum de baie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I bought a new suit to wear to the beach. It is a lot smaller than the last one.
 Mi-am cumpărat un nou costum de baie să-l port la plajă. Este cu mult mai mic decât celălalt.
suite,
bathroom suite
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(matching bathroom fittings)mobilier de baie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The shop had a suite on offer, consisting of a bath, wash basin, and toilet.
sump nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (car's oil container)baie de ulei loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
 The mechanic replaced the car's sump.
swimsuit,
also UK: swimming costume
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(woman's one-piece bathing outfit)costum de baie loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
  costum de înot loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
 That swimsuit makes you look thinner.
swimwear nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (bathing costume, trunks, etc.)costum de baie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Shopping for swimwear can be stressful for many people.
take [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (bath, shower: use)a face baie loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a face duș loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 I am so dirty. I really need to take a bath.
 Sunt foarte murdar. Chiar trebuie să fac o baie.
take a bath,
also UK: have a bath
v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end."
mainly US (bathe)a face baie loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 I prefer to take a shower, while others like to take a leisurely bath.
terror nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (violence, bloodshed)teroare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  baie de sânge loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
 The government means to use terror to suppress the protests.
two-piece swimsuit nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (bikini, tankini)costum de baie din două piese s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 She wore a two-piece swimsuit to the beach party.
whirlpool nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (swirling water bath)baie cu hidromasaj expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 It's nice to sit in the whirlpool after a workout.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'baie' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'baie'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Portugheză | Italiană | Germană | Olandeză | Suedeză | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.