wheeling

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈwiːlɪŋ/US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(hwēling, wē-)

Pe pagina aceasta: wheeling, wheel

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
wheeling nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (traveling in or on wheeled vehicle)călătorie cu un vehicul cu roți expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
wheeling nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (circular motion)mișcare circulară s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
wheeling nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (road condition)stare a drumurilor s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
wheel nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. often plural (circular part on which vehicle moves)roată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The wheels on the bus went round and round.
 Roțile autobuzului se tot învârteau.
wheel nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (steers a ship)cârmă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The captain took the wheel.
 Căpitanul a venit la cârmă.
wheel nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (for steering a vehicle)volan s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Karen indicated left and turned the wheel to steer the car into the narrow lane.
 Karen a semnalizat stânga și a tras de volan pentru a intra cu mașina pe aleea îngustă.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
wheel nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (round object, turns)rotilă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The wheel beside the mill was turning.
wheels nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." slang (car, transportation) (argou: mașină)mergătoare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The teenager couldn't wait to get her own wheels.
wheel viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (turn on axis)a se roti vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se învârti vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The Earth wheels about its axis.
wheel viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (turn around)a se întoarce, a se roti vb.pron.verb pronominal : Verbele pronominale sunt verbe însoțite de pronumele reflexiv care are înțeles de sine stătător și poate fi înlocuit printr-un pronume personal sau substantiv în același caz. Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se. Exemple: a se îmbrăca, a se spăla, a-și zice . Ele permit dublarea pronumelui cu forma sa accentuată: a se spăla pe sine.
wheel [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (push [sth] on wheels)a împinge pe roți expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 Steve wheeled the pushchair along the pavement.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'wheeling' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'wheeling'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă
Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.