wheelchair

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciationshwiːltʃɛər/

US:USA pronuncation: IPAUSA pronuncation: IPA/ˈhwilˌbeɪs, ˈwil-/

US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(hwēlchâr′, wēl-)


Pe pagina aceasta: wheelchair, chair

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
wheelchair nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (wheeled chair for disabled person)căruț cu rotile loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
 Following her car accident, Anne used a wheelchair to get around.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
chair nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (seat)scaun s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 This is a comfortable chair.
 Scaunul ăsta e foarte comod.
chair nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (chairperson)președinte s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Frank is chair of the steering committee.
 Frank e președintele comitetului director.
chair nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (seat of authority)control s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I would like Peter to take the chair and lead this discussion.
 Aș vrea ca Peter să preia controlul și să conducă el discuția asta.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
chair nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (professorship)catedră s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Dr Roberts was offered a chair in history.
 Profesorului doctor Roberts i s-a oferit catedra de istorie.
the chair nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (electric chair)scaun electric s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The serial killer is being sent to the chair.
 Ucigașul în serie e pedepsit cu moartea în scaunul electric.
chair nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. abbreviation (mobility aid: wheelchair)scaun cu rotile s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Joe can't walk very far unaided, so he usually uses a chair.
chair vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (preside)a prezida vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a conduce vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The superintendent chaired the meeting.
 Administratorul a prezidat ședința.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'wheelchair' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Sintagme: wheelchair [volleyball, tennis, basketball], the [station, stadium] has wheelchair access, [help, spaces, access] for wheelchair users, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'wheelchair' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'wheelchair'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă
Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.