variety

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/vəˈraɪəti/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/vəˈraɪɪti/ ,USA pronunciation: respelling(və rīi tē)

Inflections of 'variety' (nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.): nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors.": varieties

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
variety nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (assortment, selection)varietate, diversitate s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There was a huge variety of food to choose from.
 Puteai să alegi dintr-o mare varietate (or: diversitate) de mâncăruri.
variety nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (kind, form)sortiment s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  tip, fel s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 That's my favourite variety of pasta.
variety nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (biology: category)soi s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 They developed a new variety of tomato that was even juicier.
variety nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (biology: an organism)soi s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  specie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 We only plant very hardy varieties.
variety nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (diversity)diversitate s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There is a variety of species in the Amazon.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
variety nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. uncountable (entertainment: variety shows)spectacol de varietăți s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
variety n as adjnoun as adjective: Describes another noun--for example, "boat race," "dogfood." (show)divertisment s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  spectacol de varietăți s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Let's go and see the variety show at the cabaret.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
grape variety nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (type of grape)soi de struguri s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Nowadays, it is very common for the label on a wine bottle to identify the grape variety from which the wine is made.
variety show nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (vaudeville performance)spectacol de varietăţi s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The variety show featured comedians, magicians, and singers.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'variety' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: a variety of [products, food, classes, choices, features, opinions], a variety [show, performance, performer], a [wide, limited, large] variety (of), mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'variety' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'variety'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.