united

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/juːˈnaɪtɪd/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/yuˈnaɪtɪd/ ,USA pronunciation: respelling(yo̅o̅ nītid)

From the verb unite: (⇒ conjugate)
united is: Click the infinitive to see all available inflections
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."
Pe pagina aceasta: united, unite

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
united adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (people: working together)unit adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 United, the two groups were able to achieve much more than they could individually.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
united adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (combined)unificat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Through their united efforts, Peter and Lucy succeeded in making a delicious meal for their guests.
be united by [sth] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (have [sth] as a common concern)unit prin adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 The former enemies were united by the desire to help the earthquake victims.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
unite viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (become joined, combine)a se uni vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The community has united to stop the new law being enacted.
unite with [sb/sth] vi + prep (join forces with)a se alătura vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a însoți vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The Anglican church invited the Methodist church to unite with them for Sunday worship.
unite against [sth/sb] vi + prep (join forces to oppose)a coaliza împotriva vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a-și uni forțele contra loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 All people should unite against the injustices of their government.
unite in doing [sth] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (join together in doing)a se alătura vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se reuni vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Countries from around the world united in celebrating the New Year.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
united | unite
EnglezăRomână
UAE nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." initialism (United Arab Emirates)Emiratele Arabe Unite s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
UK,
the UK
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
initialism (United Kingdom)Regatul Unit s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 How long have you lived in the UK?
UN,
the UN
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
initialism (United Nations)Naţiunile Unite s.f.pl.: Substantiv feminin, forma de plural
 The UN has issued a statement condemning the violence.
 Națiunile Unite au făcut publică o declarație care condamnă violența.
united action nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (co-operation)colaborare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
United Arab Emirates nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." (group of Arabian states)Emiratele Arabe Unite s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
united front nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (solidarity)solidaritate s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The postal workers put up a united front during the national strike.
united front nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (alliance)alianță s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Great Britain and the U.S.A. formed a united front during the Second World War.
United Kingdom nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (Great Britain and Northern Ireland)Regatul Unit s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
 England, Scotland, Northern Ireland and Wales make up the United Kingdom.
United Nations,
United Nations Organization
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(international peace-keeping organization)Naţiunile Unite s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
the United States,
the United States of America
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(North American republic)Statele Unite ale Americii s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
 The United States of America is the fourth largest country in the world.
the US nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. initialism (United States) (abreviere)S.U.A. s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
Notă: Statele Unite ale Americii
USA,
the USA
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
initialism (United States of America)SUA abrev.
  Statele Unite s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
 Joe's family emigrated from Italy to the USA in the 1950s.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'united' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Sintagme: The United [Nations, States of America], The United Kingdom (of Great Britain and Northern Ireland), a united [team, government, family, church, population, congregation, public], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'united' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'united'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.