union

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈjuːnjən/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈyunyən/ ,USA pronunciation: respelling(yo̅o̅nyən)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
union nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (fusion, connection) (tehnic)cuplaj s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  (tehnic)îmbinare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The union of these countries allows them to trade more freely with each other. The union of chocolate and pears makes this dessert truly delicious.
union nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (workers')sindicat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The employee contacted her union about the unsafe working conditions.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
union nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (marriage)căsătorie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Marriage is the union of two people who love each other and wish to share their lives.
the Union nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (North in Civil War) (în Războiul civil american)Uniunea s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  Statele din Nord s.n.pl.
 During the American Civil War, the Union was opposed to the Confederacy.
the Union nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (England and Scotland) (Marea Britanie și Scoția)Unirea s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There was a referendum in 2014 to decide whether or not to dissolve the Union.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
civil partnership,
civil union
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(legal contract between couple)parteneriat civil s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 It is pure discrimination to say that we can form a civil partnership but we cannot get married.
credit union nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (finance: cooperative group)cooperativă de credit s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
EU nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. initialism (European Union) (Uniunea Europeană)UE abrev.
 Many of the EU's institutions are based in Brussels.
European Union nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (political union)Uniunea Europeană s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
 Croatia became a member of the European Union in 2013.
labor union (US),
labour union (UK)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(trade union, syndicate)sindicat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The labor unions were created to protect workers from unfair working conditions.
Myanmar,
Union of Myanmar
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(official name of Burma) (nume oficial Birmania)Myanmar s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
nonunion,
non-union
adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house."
(person: not belonging to a labour union)neaparținând niciunui sindicat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
nonunion,
non-union
adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house."
(not dealing with a labour union)nesindicalizat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
Soviet Union nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (USSR, Russian Federation)Uniunea Sovietică s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
 The Soviet Union dissolved at the end of the Cold War.
student union nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (association of students)liga studenţilor s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The student union voted to boycott the racist professor's classes.
student union nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (building with facilities for students)liga studenţilor s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The student union has a cafeteria, games rooms, and even a pub.
trade union nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (worker's syndicate)sindicat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The trade union has voted to strike on two weekends in March.
union card nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (labour organization's membership card)card de membru s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 When you join a trade union you will be given a union card.
Union Jack nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (United Kingdom national flag)steagul Marii Britanii s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
union label nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (marks [sth] made by union members)etichetă sindicală s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
union member nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. ([sb] who belongs to a labour organization)membru de sindicat s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Union members are voting on whether to go on strike.
union shop nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (where employees must join union to work)atelier al membrilor de sindicat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'union' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: the union [leader, president], was a union organizer, thanks to union pressure, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'union' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'union'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.