trash

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈtræʃ/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/træʃ/ ,USA pronunciation: respelling(trash)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
trash nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US, uncountable (rubbish: [sth] discarded)gunoi s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  rebut s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  resturi s.n.pl.
 There were bits of trash all over the street. Is this trash? Can I throw it out?
trash nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US, uncountable (rubbish: household refuse)gunoi s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Bill put the trash out, ready for collection the next day.
trash nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative, informal, uncountable (fiction, etc.: poor quality) (literatură, figurat)maculatură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Are you reading that? I thought it was trash.
trash nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. informal, pejorative, uncountable (rubbish: nonsense talk)prostie, tâmpenie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 What are you talking about? I've never heard such trash!
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
trash nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US, pejorative, uncountable, slang (person, people: worthless) (argou, figurat)varză s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  ratat s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
  gunoi s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
trash [sb/sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative, slang (criticize)a critica vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a face praf loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The critics trashed the director's latest movie.
trash [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative, slang (destroy)a distruge vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a vandaliza vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The rock stars trashed their hotel room.
trash [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." US (throw in trash)a arunca la gunoi expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 Helen trashed her old sneakers, as they had holes in them.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
piece of trash nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US, figurative, pejorative, slang (worthless person) (despre persoane)gunoi s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  om de nimic loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
 That guy's a piece of trash; don't have anything to do with him.
take out the trash (US),
put the dustbin out,
put the rubbish out (UK)
v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end."
(take refuse can outdoors)a duce gunoiul loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 Remember to put the dustbin out tonight; the rubbish is collected early tomorrow morning.
trailer trash nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US, slang, pejorative (poor white person)scursură albă s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Her Mom was very upset that her daughter was dating trailer trash.
trash bag nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (rubbish sack, bin liner)pungă de gunoi s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The gardeners filled ten trash bags with fallen leaves.
trash can (US),
dustbin,
rubbish bin (UK)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(receptacle for refuse)coş de gunoi loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
 Take those stinky shoes outside and throw them in the trash can!
trash collector (US),
refuse collector (UK)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(person employed to collect refuse)gunoier s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
trash compactor nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (refuse-crushing machine)compactor de gunoaie s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Trash compactors help to reduce the amount of space taken up by landfills.
trash truck (US),
dustbin lorry,
rubbish lorry (UK)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(refuse collection vehicle)camion de gunoi s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  mașină de gunoi s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
white trash,
poor white trash
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
US, figurative, pejorative, offensive, slang (poor white people)sărăcimea albă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  (figurat)gunoi alb s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'trash' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: trash day, trash [disposal, removal, pickup], a trash [bag, can], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'trash' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'trash'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.