swipe

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈswaɪp/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/swaɪp/ ,USA pronunciation: respelling(swīp)

Inflections of 'swipe' (v): (⇒ conjugate)
swipes
v 3rd person singular
swiping
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
swiped
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
swiped
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
swipe vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (insert in a card reader)a trece (cardul) prin vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
swipe [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." mainly US, informal (hit, strike)a lovi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a izbi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 A car swiped me coming out of the parking lot.
swipe vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (steal)a şterpeli vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a fura vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
swipe [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (drag finger across: a touchscreen)a trece degetul peste loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a glisa vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Swipe the screen to unlock your phone.
swipe nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (swift blow) (din zbor)lovitură (cu palma) s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The boxer's swipe to the side of the head took his opponent by surprise.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
take a swipe at,
take a swipe at [sb]
v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end."
(aim a punch at)a trage una loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a-i cârpi una loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 I was so enraged by the paparazzo that I took a swipe at him.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'swipe' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Sintagme: a [wild, violent, quick] swipe, informal: the thief swiped [the, her] [purse, wallet], took a swipe at the [ball, moth], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'swipe' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'swipe'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.