succeed

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/səkˈsiːd/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/səkˈsid/ ,USA pronunciation: respelling(sək sēd)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
succeed viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (be successful, triumph)a reuşi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 He succeeded in running a business.
 El a reuşit să conducă o afacere.
succeed viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (turn out well)a reuşi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a ieşi bine loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a avea succes loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The project succeeded after a year of efforts.
 Proiectul a reuşit după câţiva ani de eforturi.
 Proiectul a ieşit bine după câţiva ani de eforturi.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Iniţiativa a avut succes.
succeed in [sth] vi + prep (do well in [sth])a reuși vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 He will never succeed in business if he does not get serious.
 El nu va reuși niciodată în afaceri dacă nu devine serios.
succeed in doing [sth] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (manage to do)a reuși vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Alan succeeded in mending the chair.
 Alan a reușit să repare scaunul.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
succeed viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (accomplish)a avea succes loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 She succeeded in many areas.
 A avut succes în multe domenii.
succeed viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (come next in order)a urma vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The number 3 succeeds the number 2.
 Numărul 3 urmează după numărul 2.
succeed vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (follow)a urma vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The candidate wants to succeed the current President.
 Candidatul vrea să-i urmeze actualului președinte.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'succeed' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: succeed in [school, your career, business, life], succeed in the [interview, competition], succeed in [getting, winning, making, doing, creating, asking], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'succeed' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'succeed'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.