stroke

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈstrəʊk/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/stroʊk/ ,USA pronunciation: respelling(strōk)

Inflections of 'stroke' (v): (⇒ conjugate)
strokes
v 3rd person singular
stroking
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
stroked
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
stroked
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (medical: apoplexy) (medical: apoplexie)atac cerebral loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
  comoţie cerebrală loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
  (medical)accident vascular cerebral loc.subst.locuțiune substantivală: Grup de două sau mai multe cuvinte care împreună au valoare de substantiv: aducere aminte, părere de rău.
 My grandfather died of a stroke.
 Tatăl meu a murit din cauza unui atac cerebral.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Comoţia cerebrală poate avea urmări fatale.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Accidentul vascular cerebral este greu de tratat.
stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (swing)lovitură s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 It took three strokes of the axe to cut the log in two.
 A fost nevoie de trei lovituri de topor pentru a despica buşteanul în două.
stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (act of striking)lovitură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The drunk guy took a stroke at the other guy.
 Bețivul i-a tras o lovitură celuilalt tip.
stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (caress)mângâiere s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The groom soothed the horse with long, firm strokes.
stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (movement: swimming, rowing)mișcare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The swimmer had a powerful stroke that propelled him forward.
 Mișcarea brațului înotătorului era foarte viguroasă și l-a ajutat să înainteze.
stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (swimming: type of movement)stil de înot s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Mike's favorite stroke was the crawl.
stroke [sth/sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (rub, caress)a mângâia vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 She stroked the cat's fur.
 Ea a mângâiat blana pisicii.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (sports: hit or swing) (în sport)lovitură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The golfer's stroke could be improved upon.
 Lovitura jucătorului de golf putea fi îmbunătățită.
stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (heartbeat) (despre inimă)bătaie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The basketball player was so nervous that he could feel the strokes of his heart.
 Baschetbalistul avea atâtea emoții, că își putea auzi bătăile inimii.
stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (dab of a paintbrush)trăsătură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Painting the sky took many strokes.
 A pictat cerul din multe trăsături de pensulă.
stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (drawing, writing: line or mark)linie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The letter T is formed with two strokes.
 Litera T este compusă din două linii.
stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (act of stroking)gest s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  mișcare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 We learned some new massage strokes in class.
stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (movement of piston) (piston)cursă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  ciclu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 How long does it take the engine to complete a stroke?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
breaststroke,
breast-stroke
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(face-down swimming stroke) (stil de înot)bras s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
brush stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (movement of a brush)mișcare de pensulă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
brush stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (mark made by a paintbrush)tușeu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  tușă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I prefer painting walls with a roller because otherwise you can see all my brush strokes.
four-stroke engine,
also US: four-cycle engine
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(internal combustion engine)motor cu ciclu în patru timpi s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
pencil stroke nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (mark made by a pencil)urmă de creion s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I wanted to be a writer but I stopped after the first pencil stroke.
stroke of luck nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (fortunate occurrence)noroc s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 By a stroke of luck, I found a parking space on the crowded street. It was a stroke of luck that brought us together.
two-stroke engine,
also US: two-cycle engine
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(internal-combustion engine)motor în doi timpi s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'stroke' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: stroking [a cat, the dog], a [brush, hammer, cane] stroke, stroke [patients, care, prevention], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'stroke' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'stroke'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.