straw

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈstrɔː/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/strɔ/ ,USA pronunciation: respelling(strô)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
straw nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. uncountable (animal fodder: dried cereal)paie s.n.pl.
  furaj s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The farmer put straw in the manger for the cows to eat.
 Fermierul a pus paie în iesle ca să mănânce vacile.
straw nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (stalk of cereal plant)pai s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The farmhand had a straw dangling from the corner of his mouth.
 Muncitorului îi atârna un pai în colțul gurii.
straw nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (thin tube for drinking) (pentru băuturi)pai s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The little girl sucked her fizzy drink through a straw.
 Fetița și-a băut sucul acidulat cu paiul.
straw n as adjnoun as adjective: Describes another noun--for example, "boat race," "dogfood." (made of straw)de paie, din paie loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 The woman was carrying a straw basket.
 Femeia avea un coș de paie (or: din paie).
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
straw adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (yellow in colour) (precedat de adjectivul galben)pai s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Tim was wearing a straw jacket.
straw nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (material for baskets) (pentru făcut coșuri)pai s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Nina wove the straw into a basket.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
drinking straw nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (for sucking up liquids) (de băut lichide)pai s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 We prefer paper drinking straws because they're environmentally friendly.
the last straw nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (final source of irritation)ultimul strop s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 That was the last straw! I can't take any more of your abuse; I'm leaving you.
straw hat nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (hat woven from dried stalks)pălărie de paie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 She was wearing a straw hat to protect her head from the glare of the sun.
straw man nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (insubstantial argument)om de paie s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 The argument was a straw man, which the Prime Minister put up to divert attention away from his own weaknesses.
straw mattress nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (bed padding filled with straw)saltea de paie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 People used to use straw mattresses instead of spring mattresses.
straw poll,
also US: straw vote
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(unofficial survey or vote)sondaj neoficial s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'straw' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: straw [bales, piles, bundles], [wear, buy, put on] a straw hat, a [man, gentleman, tourist] with a straw hat, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'straw' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'straw'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă
Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.