sparkling

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈspɑːrklɪŋ/


From the verb sparkle: (⇒ conjugate)
sparkling is: Click the infinitive to see all available inflections
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
Pe pagina aceasta: sparkling, sparkle

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
sparkling adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (giving off light)strălucitor adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  sclipitor adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Ian looked up at the sparkling stars.
sparkling adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." figurative (brilliant) (figurat)strălucit adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  sclipitor adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Helen was known for her sparkling wit.
sparkling adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (beverage: fizzy)efervescent adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  carbogazos, acidulat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Peter opened the bottle of champagne and poured the sparkling liquid into the glasses.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
sparkle viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (light: reflecting)a scânteia vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The diamond of Patricia's engagement ring sparkled as it caught the light.
sparkle nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (shimmery quality)strălucire s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The sparkle of Maggie's dress drew all eyes to her.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
sparkle nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (lively quality)vivacitate s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  vioiciune s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Adam has a certain sparkle; it's fun spending time with him.
sparkle viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (emit sparks continuously)a scăpăra vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Rachel threw the log on the fire where it spat and sparkled.
sparkle viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." figurative (person: shine) (figurat)a străluci vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Glenn was sparkling tonight; everyone was impressed by his wit.
sparkle viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (effervesce, fizz) (băuturi efervescente)a scoate bule expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 The champagne was sparkling in the glasses.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
sparkling | sparkle
EnglezăRomână
sparkling water nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (effervescent drinking water)apă carbogazoasă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 You can buy imported sparkling water in litre bottles.
sparkling wine nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (wine with bubbles)vin spumos s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  spumant s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Only sparkling wines made in the Champagne region may be called "champagne". We had a light sparkling wine from the Asti region of Italy.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'sparkling' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: sparkling [white, red, rosé] wine, sparkling [spring, mineral] water, Still or sparkling?, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'sparkling' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'sparkling'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.