soap

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈsəʊp/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/soʊp/ ,USA pronunciation: respelling(sōp)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
soap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (bar of soap for cleaning body)săpun s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The soap was in a dish beside the sink.
soap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (detergent for washing clothes)săpun s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  detergent s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Don't forget to add soap before you turn the machine on.
soap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK, informal, abbreviation (soap opera: drama serial)serial melodramatic expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  telenovelă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Jessica was unemployed and spent her days watching soaps.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
soap viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (put soap on)a săpuni vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a spăla cu săpun expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
bar of soap,
cake of soap
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(cake of solid soap)bucată de săpun s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  calup de săpun s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 If your zipper sticks, rub a bar of soap over the zipper teeth to lubricate it.
bar soap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (soap in the form of a bar)bucată de săpun s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Bar soap is messier than liquid soap, but cheaper.
bath soap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (soap for the body)săpun de corp s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Watch out for bath soaps that dry out your skin.
glycerine soap,
also US: glycerin soap
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(translucent bar soap)săpun cu glicerină s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 John avoids all animal products so he only uses glycerine soap.
laundry soap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (washing detergent)detergent de rufe s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 I need to buy laundry soap so I can wash my clothes.
liquid soap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (handwashing soap in liquid form)săpun lichid s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Liquid soap has become more popular than solid bars of soap in recent years.
shaving soap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (men's soap for shaving)săpun pentru bărbierit s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I still use shaving soap – it's a lot cheaper than those aerosols.
soap dish nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (receptacle for a bar of soap)săpunieră s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Put the soap back in the soap dish or it'll melt all over the shower.
soap opera nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (TV, radio: drama serial)telenovelă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I love watching soap operas.
soap powder,
washing powder
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(powdered detergent)detergent pudră s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 I never know how much soap powder to put in the washing machine.
soapbox,
soap box
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
historical (speaker's makeshift platform)tribună improvizată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 In the 19th century, politicians would literally stand on soap boxes to give their speeches.
soft soap,
soft-soap
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
figurative, informal (flattery, persuasion)flatare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  lingușire s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 It will take more than a bit of soft soap to convince Jane that Bill isn't trying to trick her.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'soap' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: soap bubbles, watch a soap opera, [catch, watch, missed] my soap operas, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'soap' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'soap'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.