sieve

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈsɪv/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/sɪv/ ,USA pronunciation: respelling(siv)


Inflections of 'sieve' (v): (⇒ conjugate)
sieves
v 3rd person singular
sieving
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
sieved
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
sieved
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
sieve nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (separating net, strainer)sită s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  filtru s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The gold hunter used a sieve to strain the contents of the river bed.
sieve nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (for powder)sită s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  ciur s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Larry poured the flour into a sieve.
sieve [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (strain) (legume)a pasa vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Olivia sieved the vegetables.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
sieve viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (use a sieve)a da prin sită loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a cerne vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a strecura vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
sieve viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." figurative (search, sift candidates, items) (figurat)a selecta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The detective sieved through the information they had collected, looking for a clue she might have missed.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'sieve' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: a [kitchen, metal, cloth, coarse] sieve, a [fine, thin, wire] mesh sieve, rinse the [peas, fish, vegetables] in a sieve, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'sieve' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'sieve'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.