shudder

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈʃʌdər/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈʃʌdɚ/ ,USA pronunciation: respelling(shudər)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
shudder viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (body: shake in emotion)a se cutremura vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se înfiora vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Linda shuddered when she thought how close she had come to a serious accident.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
shudder nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (shaking)fior s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 The little boy's story would send a shudder down the spine of any parent.
shudder nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (shaking)undă de șoc s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 A shudder went through the financial markets as news of the scandal spread.
shudder viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (thing: shake)a tremura vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a trepida vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a vibra vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The building shuddered in the earthquake.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
shudder at [sth] vi + prep (be frightened or repelled by)a tresări vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 She shuddered at the thought of eating raw meat.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'shudder' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: a shudder of [horror, fear, pleasure, revulsion], the [elevator, plane, rollercoaster] rose with a shudder, heard a shudder from [underneath, below], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'shudder' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'shudder'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.