scream

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈskriːm/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/skrim/ ,USA pronunciation: respelling(skrēm)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
scream nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (yell, shriek)ţipăt s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  strigăt s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 When he saw the face at the window, Glenn let out a scream.
 Când a văzut fața de la fereastră, Glenn a scos un țipăt.
scream viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (yell, shout)a ţipa vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a striga vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Rachel screamed when she saw the spider.
 Rachel a țipat când a văzut păianjenul.
scream [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (yell, shout [sth])a striga vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The fans were screaming encouragement from the touchline.
 Fanii strigau cuvinte încurajatoare de pe linia de tușă.
scream,
scream that
vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat."
(with clause: yell, shout)a striga, a urla vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Patrick stormed out of the house, screaming that his parents would never see him again.
 Patrick s-a năpustit afară din casă, strigând (or: urlând) că părinții nu o să-l mai vadă vreodată.
scream viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (baby: cry loudly) (bebeluş)a ţipa vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a urla vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 No one could sleep, because the baby was screaming so much.
 Nimeni nu putea dormi pentru că bebelușul țipa foarte tare.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
a scream nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative, informal ([sth] very funny) (colocvial)de comă loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 Have you seen that new comedy film? It's a scream!
scream with laughter v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (laugh wildly)a râde în hohote loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a se sparge de râs loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The audience screamed with laughter at the comedian's joke.
scream viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." figurative (be conspicuous)țipător adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  a atrage atenția loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 Bill tended to wear shirts that screamed at you.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'scream' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: a [mighty, piercing, loud, muffled, primal] scream, a scream for [help, attention, mercy], a scream of [anger, terror, rage, frustration], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'scream' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'scream'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.