sate

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/seɪt/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/seɪt/ ,USA pronunciation: respelling(v. sāt; n. sä tā)

Inflections of 'sate' (v): (⇒ conjugate)
sates
v 3rd person singular
sating
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
sated
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
sated
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."
Pe pagina aceasta: sate, sit

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
sate vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (satisfy: an appetite) (sete, foame)a potoli vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
sit viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (occupy a chair, etc.)a sta vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a se aşeza vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 I sat beside the window.
 Am stat lângă fereastră.
 M-am aşezat lângă fereastră.
sit viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (be seated)a sta vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a se așeza vb.pron.verb pronominal : Verbele pronominale sunt verbe însoțite de pronumele reflexiv care are înțeles de sine stătător și poate fi înlocuit printr-un pronume personal sau substantiv în același caz. Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se. Exemple: a se îmbrăca, a se spăla, a-și zice . Ele permit dublarea pronumelui cu forma sa accentuată: a se spăla pe sine.
 Tell me where you'll be sitting so that I can find you easily.
 Spune-mi unde o să stai ca să te pot găsi ușor.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
sit viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (be placed)a sta vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The glass is sitting on the table.
 Paharul stă pe masă.
sit viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (do nothing) (degeaba, cu mâinile în buzunare)a sta vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Don't just sit there and pout.
 Nu mai sta degeaba.
sit viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (perch)a se așeza vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The hummingbird sat on a branch.
 Pasărea colibri s-a așezat pe o ramură.
sit viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (lie, be situated)a fi situat expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a se afla vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 London sits on the River Thames.
 Londra e situată pe malul fluviului Tamisa.
 Londra se află pe malul fluviului Tamisa.
sit viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (pose)a poza vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Helen is going to sit for a picture.
 Helen o să pozeze pentru un portret.
sit viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (be in session)a se întruni vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Parliament is sitting now.
 Parlamentul se întrunește acum.
sit viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." informal (baby-sit) (dădacă)a sta cu vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Mr. and Mrs. Brown asked Julie to sit for their son.
 Domnul și doamna Brown au rugat-o pe Julie să stea cu fiul lor.
sit viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (clothing: fit)a sta bine loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a veni bine loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 That coat sits very well on you.
 Îți stă bine cu haina asta.
 Haina asta îți vine bine.
sit vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (cause to sit)a pune jos vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I'm just going to sit you down so I can change your nappy.
 O să te pun jos ca să-ți pot schimba scutecul.
sit vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (seat, provide seating)a pune să stea expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a oferi locuri expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 The usher sat us in the front row.
 Plasatorul ne-a pus să stăm în primul rând.
 Plasatorul ne-a oferit locuri în primul rând.
sit vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (take an exam) (examen)a da vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a susţine vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I'm sitting for my proficiency exam next week.
 Îmi dau examenul săptămâna viitoare.
 Îmi susţin examenul săptămâna viitoare.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'sate' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'sate'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.