salute

Listen:

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/səˈluːt/

US:USA pronuncation: IPAUSA pronuncation: IPA/səˈlut/

US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(sə lo̅o̅t; interj. sä lo̅o̅te)Inflections of 'salute' (v): (⇒ conjugate)
salutes
v 3rd person singular
saluting
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
saluted
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
saluted
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
salute nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (military greeting)salut s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The soldier gave a salute as her commanding officer approached.
salute viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (give military greeting)a da onorul loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a saluta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
salute vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (military greeting)a da onorul loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a saluta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
salute vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (respect, commend)a saluta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a arăta respect expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'salute' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: a [snappy, quick, rude, defiant] salute, a [military, hand, gun] salute, a [fascist, Nazi, queen's, king's] salute, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'salute' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'salute'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.