riot

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈraɪət/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈraɪət/ ,USA pronunciation: respelling(rīət)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
riot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (violent public disorder)revoltă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Tensions built up and, finally, the unrest erupted into a riot.
riot n as adjnoun as adjective: Describes another noun--for example, "boat race," "dogfood." (relating to riots)manifestație s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  revoltă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Tear gas is sometimes used for riot control.
riot viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (violently act as group)a se răscula vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se revolta vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The anger of the people on the estate finally reached crisis point and they rioted.
riot over [sth] vi + prep (protest violently against)a face scandal loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The population was rioting over rapidly increasing prices for staples.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
riot nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. slang (very funny) (argou)nostim adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
riot of [sth] nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (showy display) (de culori)explozie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The flowerbeds were a riot of colour.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
read the riot act v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." figurative, informal (reprimand [sb](figurat)a săpuni vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a face cu ou și cu oțet expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 Anyone who breaks the school rules can expect the head teacher to read the riot act.
read [sb] the riot act,
read the riot act to [sb]
v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end."
figurative, informal (reprimand) (figurat)a trage o săpuneală loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a dojeni, a mustra vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 My curfew is midnight, but I got home at three in the morning, and my mom read me the riot act.
riot police nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (for protests, mob violence, etc.)poliţia anti-debandadă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The riot police were called to the estate to try to control the situation.
riot squad nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (armed police)forţe anti-debandadă s.f.pl.: Substantiv feminin, forma de plural
 When news of the planned protest leaked out, the governor deployed the riot squad.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'riot' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: sent in the riot [police, squad], [put on, wearing] riot gear, slang: read his [son, workers, students] the riot act, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'riot' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'riot'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.