respite

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈrɛspaɪt/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈrɛspɪt/ ,USA pronunciation: respelling(respit)

Inflections of 'respite' (v): (⇒ conjugate)
respites
v 3rd person singular
respiting
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
respited
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
respited
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
respite nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (temporary relief)amânare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  răgaz s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The drugs offered Peter some respite from the pain. The coolness after the storm was a welcome respite from the unremitting heat of the summer.
respite nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (pause, break)pauză s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Rachel and Amber worked all day, with a respite for lunch.
respite nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (temporary delay)amânare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  răgaz s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The defence requested two weeks' respite to examine the new evidence.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
respite [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." formal, usually passive (temporarily relieve) (durere, grijă)a scăpa de vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a întrerupe vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a i se da o pauză de la loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 Oliver was glad to be respited from his pain.
respite [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." formal, often passive (obligation, punishment: grant delay)a amâna vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a extinde termenul limită vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The businessman begged his creditors to respite him, as he could not repay the debts immediately.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'respite' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: respite from [pain, aches, itching, symptoms], respite from a [cold, cough, disease], a [brief, short, long, lengthy] respite (from), mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'respite' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'respite'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.