research

Listen:

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/rɪˈsɜːrtʃ/

US:USA pronuncation: IPAUSA pronuncation: IPA/rɪˈsɝtʃ, ˈrisɝtʃ/

US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(ri sûrch, rēsûrch)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
research nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. uncountable (investigation)cercetare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The scientist is conducting research.
 Omul de ştiinţă face o cercetare.
research vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (investigate)a cerceta, a investiga vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The police will research the suspect's record.
 Poliţia va cerceta dosarul suspectului.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
research viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (carry out research)a face cercetări loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a se documenta vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 He has to research before he can write the essay.
 Trebuie să facă cercetări înainte de a scrie eseul.
 Trebuie să se documenteze înainte de a scrie eseul.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
market research nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (investigation into consumers' needs)studiu de piaţă s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Recent market research uncovered a consumer need for lower prices.
operations research (US),
operational research (UK)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(mathematical engineering)cercetare operațională s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
R&D,
R & D,
R and D
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
abbreviation (research and development)cercetare și dezvoltare expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
research and development nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (business: creation of new products, etc.)cercetare și dezvoltare expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
research facility nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (place for scientific experimentation)centru de cercetare s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
research laboratory nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (place for scientific experimentation)laborator de cercetare s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
research library nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (collection of print materials for research)bibliotecă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
research material nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (publications consulted for research)bibliografie de cercetare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
research monograph nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (academic study or paper)dizertaţie academică s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I'm reading a research monograph about the 'language' of bees.
research paper nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (written study)lucrare de cercetare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
research satellite nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (device sent into space for observation)satelit de cercetare s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
research study nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (investigation, information-gathering)studiu de cercetare s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Recent research study has revealed that discrimination is still common in many workplaces.
research worker nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (investigative scientist)cercetător s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
space research nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (scientific investigation of outer space)cercetarea spaţiului s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'research' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: research the [topic, issue, subject, market, war, ruins], [market, medical, nano, educational] research, a research [guide, project, method, facility, foundation, team], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'research' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'research'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.