preside

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/prɪˈzaɪd/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/prɪˈzaɪd/ ,USA pronunciation: respelling(pri zīd)

Inflections of 'preside' (v): (⇒ conjugate)
presides
v 3rd person singular
presiding
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
presided
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
presided
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
preside viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (chair a meeting)a prezida vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The AGM will be held on 7 July, with Mr. Gareth Evans presiding.
preside viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (exercise authority)a prezida vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The judge presided at the trial.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
preside over vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (be chairperson of)a prezida vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The chairman presides over the shareholder's General Meeting.
preside over vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (have authority over)a prezida vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a conduce vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 A judge presides over her courtroom.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'preside' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:


Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'preside' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'preside'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.