partner

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈpɑːrtnər/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈpɑrtnɚ/ ,USA pronunciation: respelling(pärtnər)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
partner nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (business associate) (afaceri)partener s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 The chef was a business partner of the restaurant owner.
 Bucătarul era partenerul de afaceri al patronului restaurantului.
partner nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (spouse) (viaţa de cuplu)partener, soţ s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Sleep can be difficult if your partner snores.
 E greu să dormi atunci când soţul tău sforăie.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
partner nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (police: colleague)partener s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 While he searched the suspect, his partner searched the car.
 În timp ce el îl percheziționa pe suspect, partenerul său verifica mașina.
partner nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. ([sb] who dances with another) (la dans)partener s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 John dances well, and Mary likes to be his partner in the waltz.
 John dansează bine, lui Mary îi place să-l aibă drept partener la vals.
partner nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (tennis) (sport)partener s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Jane and Dave played tennis with John and his partner, Mary.
 Jane și Dave au jucat tenis cu John și partenera acestuia, Mary.
partner nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (working on joint task)a face un parteneriat expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a se asocia vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a conlucra, a colabora vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Work with a partner to create a role play based on the scenario you have been given.
partner with [sb] vi + prep US (associate as partners)a se asocia vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a face un parteneriat expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
partner vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (join)a se asocia vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 He partnered with his brother in the cooking contest.
 S-a asociat cu fratele său pentru concursul de gastronomie.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
business partner nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. ([sb] in joint commercial arrangement)partener de afaceri s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 My business partner had to sign the note as joint owner.
dancing partner,
dance partner
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
([sb]: dances with [sb] else)partener de dans s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
partner in crime nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (criminal: accomplice)complice s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Jen and Jeric are partners in crime.
partner in crime nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative, informal (close associate)asociat, partener s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Lovely to see you again, my dear. And is this gentleman your partner in crime?
silent partner,
also UK: sleeping partner
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
figurative (business investor with no active role)partener tăcut s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Dad's only a silent partner in the business: he never gets involved in decision making.
sparring partner nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (in boxing practice)partener de antrenament s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Oscar earned extra money serving as a sparring partner for the champ.
sparring partner nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (in debates) (dezbateri)oponent s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Your sparring partner in today's debate will be Simon Wilson.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'partner' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: partner up (together) for the [project, game], her [business, dance, tennis, life] partner, partner [offices, organizations, programs, institutions, sites], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'partner' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'partner'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.