opiate

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈəʊpiət/

US:USA pronuncation: IPAUSA pronuncation: IPA/ˈoʊpiɪt, -ˌeɪt/

US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(n., adj. ōpē it, -āt′; v. ōpē āt′)


Inflections of 'opiate' (v): (⇒ conjugate)
opiates
v 3rd person singular
opiating
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
opiated
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
opiated
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
opiate nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (sedative drug)opiaceu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  opiat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 After Lucy's surgery, she became addicted to opiates.
opiate nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative ([sth] that dulls the senses)opiaceu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
opiate adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (inducing sleep)opiat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
opiate [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (give opiate to)a trata cu opiu expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
opiate [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (dull, deaden)a amorți vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  (figurat)a paraliza vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'opiate' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:


Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'opiate' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'opiate'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă
Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.