oblige

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/əˈblaɪdʒ/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/əˈblaɪdʒ/ ,USA pronunciation: respelling(ə blīj)


Inflections of 'oblige' (v): (⇒ conjugate)
obliges
v 3rd person singular
obliging
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
obliged
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
obliged
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
oblige viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (accommodate)a fi de ajutor loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a face un serviciu loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 John asked Mary for help and she was happy to oblige.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
oblige vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (accommodate)a face un serviciu loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a avea amabilitatea de a loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
oblige vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (force, obligate)a obliga vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a forţa vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
oblige [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." always passive (make indebted, grateful)a fi recunoscător loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a rămâne dator loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 We are much obliged to you for your help.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
noblesse oblige nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (of privileged people)noblețea obligă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  (proverb)obrazul subțire cu cheltuială se ține
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'oblige' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:


Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'oblige' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'oblige'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.