muster

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈmʌstər/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈmʌstɚ/ ,USA pronunciation: respelling(mustər)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
muster [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (summon: courage, energy) (figurat, curaj)a prinde vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Bob mustered his courage and went for it.
 Bob a prins curaj și s-a aventurat.
muster [sth/sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (assemble: troops, soldiers)a strânge vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a reuni vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The sergeant mustered his soldiers.
 Sergentul și-a strâns soldații.
muster nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (assembly for inspection) (armată)apel s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 We hurried into our uniforms so we wouldn't be late for muster.
 Ne-am îmbrăcat repede ca să nu întârziem la apel.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
muster nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. Aus, NZ (live-stock round-up)strângere a vitelor s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Ranchers sold off their cattle because of the drought in the biggest muster ever.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Locuțiuni verbale
EnglezăRomână
muster [sb] in vtr phrasal sepphrasal verb, transitive, separable: Verb with adverb(s) or preposition(s), having special meaning, divisible--for example, "call off" [=cancel], "call the game off," "call off the game." US (enlist in military)a înrola, a înscrie vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a regimenta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
muster up [sth],
muster [sth] up
vtr phrasal sepphrasal verb, transitive, separable: Verb with adverb(s) or preposition(s), having special meaning, divisible--for example, "call off" [=cancel], "call the game off," "call off the game."
(make: a meal)a pune de vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a încropi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 We've got some onions, a tin of chickpeas, and a tin of tomatoes. I think I can manage to muster something up using that.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'muster' găsit și în aceste intrări:
Română:

Sintagme: the ship's muster roll, idiom: her work doesn't [really, quite] pass muster, idiom: his [grades, performances, displays] don't pass muster, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'muster' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'muster'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.