milk

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈmɪlk/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/mɪlk/ ,USA pronunciation: respelling(milk)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (cow's milk for food)lapte s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The children drink a lot of milk.
 Copiii beau mult lapte.
milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (from mother)lapte s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The baby drank his mother's milk.
 Bebeluşul a băut laptele mamei.
milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (any opaque liquid)lapte s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 She drank coconut milk.
 Ea a băut lapte de cocos.
milk [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (draw milk from an animal)a mulge vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The farm boy milked the cows every morning.
 Fermierul mulgea vacile în fiecare dimineață.
milk [sth/sb],
milk [sth/sb] for [sth]
vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat."
figurative, slang (exploit) (figurat)a stoarce vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a exploata vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The boss milked his employees for every drop of energy they had.
 Șeful își storcea angajații de fiecare picătură de energie pe care o aveau.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
milk viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (extract milk)a mulge laptele expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Farm workers till, seed, milk, and do other chores.
milk [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (extract a liquid)a extrage vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The snake handler milked the cobra of its venom.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
breast milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (milk produced by human mother)lapte de mamă s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Breast milk passes immunity from many diseases from mother to child.
chocolate milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (chocolate-flavored milk drink)lapte cu ciocolată
 School children drink more chocolate milk for lunch than white milk.
coconut milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (liquid: from coconut)lapte de cocos s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The coconut milk, extracted from the meat of a coconut, makes wonderful curries.
condensed milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (sweetened evaporated milk)lapte praf s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 This recipe for fudge calls for one cup of condensed milk. Condensed milk is much sweeter than evaporated milk.
evaporated milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (concentrated dairy product)lapte praf s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The recipe called for one cup of evaporated milk.
ice milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (frozen milk dessert)îngheţată din lapte s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Ice milk was the low-fat ice cream of the 60's and 70's.
land of milk and honey nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (Biblical: Promised Land)Pământul făgăduinţei s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
land of milk and honey nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (place of prosperity and fertility)ţara tuturor posibilităţilor s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 A lot of Europeans migrated to the USA in the 19th century believing it to be a land of milk and honey.
malted,
malted milk,
malt
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
US (milk drink containing malted barley)băutură din lapte cu malț de orz s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
malted milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (type of milkshake) (băutură din lapte praf și malț)milkshake cu malț s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 While I was in the South I stopped at an old-fashioned drugstore to get a malted milk.
milk can nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (large metal container for milk)canistră de lapte s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The farmer was very upset when the dog bumped into the milk can and spilt the milk.
milk chocolate nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (confection of chocolate and milk)cacao cu lapte s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 A bag of crisps and a bar of milk chocolate do not constitute a healthy lunch.
milk cow nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (dairy cow kept for milking)vacă de lapte s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 If you want to live a self-sufficient lifestyle then you ought to buy a milk cow.
milk cow,
milch cow,
cash cow
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
figurative ([sth] profitable)vacă de muls s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
milk mustache,
UK: milk moustache
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
US, informal (food round mouth) (de lapte)mustață s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  mustăți s.f.pl.: Substantiv feminin, forma de plural
 Lick your lip, you've got a milk moustache.
milk of magnesia nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (milky-white solution used as laxative)hidroxid de magneziu s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
milk products nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." (dairy produce, items made with milk)produse lactate s.n.pl.
 A vegan's diet excludes milk products.
milk thistle nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (flowering plant) (cu floare mov)ciuline s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
milk thistle nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (extract used to treat the liver)extract de ciuline s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
milk tooth,
plural: milk teeth
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(baby tooth)dinte de lapte s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
milkshake,
milk shake
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(beverage: milk and ice cream)băutură cu lapte expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Would you like a milkshake with your burger and fries?
mother's milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. literal (woman's breast milk)lapte de mamă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
mother's milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (nourishment)nutrient s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
non-fat milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (skimmed milk)lapte degresat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I use non-fat milk on my cereal, but I prefer whole milk in coffee because it's creamier.
nonfat dry milk,
non-fat dry milk
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
US (powdered skimmed milk)lapte praf degresat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Nonfat dry milk is more tasty than skim milk.
pasteurized milk,
also UK: pasteurised milk
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(treated milk)lapte pasteurizat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Pasteurised milk is safe to drink, but micro filtering milk preserves the taste and the 'good' bacteria.
skim milk (US),
skimmed milk (UK)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(low-fat dairy milk)lapte degresat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Drinking skim milk's like drinking white water - I prefer 2% milk.
whole milk nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (full-fat milk)lapte integral invar.invariabil: Desemnează o parte de vorbire care nu își schimbă forma. Unele adjective sunt invariabile, de obicei cele care provin din alte limbi: gri, bordo, oliv, sau eficace, propice, atroce.
 Whole milk is far more fattening than skimmed milk. Whole milk is too rich for me; I prefer milk with less fat.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'milk' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: milk the [cows, goats], [skim, 2%, whole] milk, a milk [carton, bottle, jug], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'milk' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'milk'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.