WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
mention vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (speak of, refer to)a menţiona, a specifica vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 He mentioned that he had lived in Rome once.
 A menţionat că a locuit cândva la Roma.
mention that vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (refer to a fact)a aduce în discuție loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 He mentioned that he had lived in Rome once.
 A adus în discuție că a locuit în Roma.
mention [sth] to [sb] vtr + prep (speak of)a informa pe cineva despre vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a menționa ceva cuiva vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Did you mention the car problem to James?
 L-ai informat pe James despre problema la mașină?
mention to [sb] that v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (tell [sb] [sth])a spune, a împărtăși vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 During our conversation, Julia mentioned to me that she thought Kara had a new boyfriend.
 Această propoziţie nu este o traducere a propoziţiei englezeşti. Niciodată nu mi-a spus (or: împărtășit) nimic despre trecutul ei comunist.
mention nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (reference)referire s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  menționare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The mention of her time in France didn't lead to any questions.
 Referirea la perioada petrecută în Franța nu a dus la niciun fel de întrebări.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
mention nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (formal citation)ordin s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Because of his bravery, he was given a mention in dispatches.
mention [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (cite formally)a cita, a specifica, a menționa vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Your thesis should mention all primary works consulted in the bibliography.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
don't mention it interjinterjection: Exclamation--for example, "Oh no!" "Wow!" (you're welcome)pentru nimic expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  cu plăcere expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 "Thanks so much for all your help." "Don't mention it! It was no trouble."
make mention of vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (allude to, refer to)a menţiona vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The small print made mention of additional conditions.
not to mention conjconjunction: Connects words, clauses, and sentences--for example, "and," "but," "because," "in order that." (as well as)fără a mai menţiona şi expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 I've got to take the kids to school, not to mention do the shopping.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'mentioned' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sinonime: said, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'mentioned' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'mentioned'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.