lunch

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈlʌntʃ/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/lʌntʃ/ ,USA pronunciation: respelling(lunch)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
lunch nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (mid-day meal)prânz s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 In the USA, people often eat lunch at around twelve thirty in the afternoon.
 În SUA, oamenii iau prânzul pe la doisprezece jumătate după amiază.
lunch viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (to eat lunch)a lua prânzul, a mânca de prânz loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a prânzi vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Let's lunch at the Indian restaurant today.
 Hai să luăm prânzul (or: să mâncăm de prânz) la restaurantul indian azi.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
lunch nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (luncheon)prânz s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 We invited his parents to a formal lunch.
lunch [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (provide lunch)a trata pe cineva cu un prânz expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 They lunched us as if we were royalty.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
dinner lady (UK),
lunch lady (US)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
informal (woman who serves school food)doamnă de la cantină s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
eat lunch v (have midday meal)a lua masa de prânz loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 I usually eat lunch at 1p.m.
go out for lunch v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (eat lunch at a restaurant)a ieşi la masă expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a mânca în oraș expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 To celebrate your birthday let's all go out for lunch.
have lunch v (eat midday meal)a lua masa de prânz loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 Lets go and have our lunch at that newly opened restaurant.
lunch box,
lunchbox
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
literal (container for a packed lunch)cutie pentru cărat prânzul s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I put a sandwich in my lunch box, ready for lunch later that day.
lunch box,
lunchbox
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
UK, slang, figurative (man's crotch area) (testicule)punguță cu bijuterii s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Stop sticking your lunchbox in my face while I'm trying to read!
lunch break nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (pause from work to eat midday meal)pauză de masă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 During my lunch break I often go to the tearoom next door for a sandwich.
lunch hour nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (pause from work to eat midday meal)pauză de masă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I take my lunch hour between noon and one o'clock.
lunch time,
lunchtime
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(hour when midday meal is eaten)ora prânzului s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
Notă: single-word form used when term is an adj
 Why are you all looking so glum? - it'll soon be lunch time!
packed lunch nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (box or bag of food for midday meal)mâncare la pachet s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
There is no such thing as a free lunch exprexpression: Prepositional phrase, adverbial phrase, or other phrase or expression--for example, "behind the times," "on your own." (Everything has a cost)Totul se plăteşte. expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  Nimic nu e gratis pe lumea asta. expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 I had to pay taxes on the free gift. Well, there's no such thing as a free lunch.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'lunch' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: lunched on [crackers, chicken, apples], eat a [light, late, early, heavy, hearty, filling] lunch, a lunch [date, meeting, club, bag], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'lunch' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'lunch'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.