loom

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈluːm/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/lum/ ,USA pronunciation: respelling(lo̅o̅m)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
loom nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (textile machine)război de țesut s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  gherghef s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Jane had a loom at home where she would make her own fabrics.
 Jane avea un război de țesut acasă, unde își făcea propriile țesături.
loom viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (look big, intimidating)a se profila amenințător expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 To the north of the town, the volcano loomed.
 În nordul orașului, vulcanul se profila amenințător.
loom over [sb/sth] viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (look big, intimidating)a intimida vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The bully loomed over his victim and demanded his lunch money.
 Bătăușul și-a intimidat victima și i-a cerut banii de prânz.
loom viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." figurative (appear imminent)a fi iminent expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 The threat of war was looming.
 Amenințarea războiului era iminentă.
loom over [sth/sb] vi + prep figurative (appear imminent)a se ivi amenințător expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
  a se contura vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se profila vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 With the possibility of losing his job looming over him, Ken started working on his CV.
 Cum posibilitatea de a fi concediat se ivea amenințător, Ken a început să lucreze la CV-ul lui.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
loom nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (part of an oar) (al unei rame de vâslit)braț s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The rower laid the loom of the oar into the oar lock.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'loom' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: use a [hand, power] loom (for weaving), [worked, operated] the loom, [fabric, textiles, rugs] woven on looms, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'loom' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'loom'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.