lodge

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations'lodge', 'Lodge': /lɒdʒ/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/lɑdʒ/ ,USA pronunciation: respelling(loj)


Inflections of 'lodge' (v): (⇒ conjugate)
lodges
v 3rd person singular
lodging
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
lodged
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
lodged
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
lodge viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (become stuck)a se bloca vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se înțepeni vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 A piece of paper lodged in the printer.
 S-a blocat o bucată de hârtie în imprimantă.
lodge viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (reside temporarily)a se caza vb. pron.
 The backpackers lodged at the hostel for the night.
 Noaptea, excursioniștii s-au cazat la hostel.
lodge [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (accommodate)a găzdui vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Ben lodged his brother while he was in town.
 Ben l-a găzduit pe fratele său cât timp acesta s-a aflat în oraș.
lodge [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (stick in place)a înfige vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a vârî vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 James lodged the hatchet in the stump.
 James a înfipt securea în butuc.
lodge nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (cabin)cabană s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  gheretă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The men have rented a lodge for the weekend to do some hunting.
 Bărbații au închiriat o cabană pentru week-end, pentru a merge la vânătoare.
lodge nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (hotel, motel)căsuță s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  cabină s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
lodge nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (office of porter, concierge)gheretă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  ghișeu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Kate went to the lodge to inquire about local restaurant options.
 Kate s-a dus la gheretă ca să întrebe care erau opțiunile de restaurante locale.
lodge nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (beaver's lair)vizuină s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The beaver disrupted the stream's flow with its lodge.
 Castorul a întrerupt cursul râului cu vizuina sa.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
lodge nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (fraternity meeting house)sediu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The fraternity met at their lodge.
lodge nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (American Indian dwelling) (amerindieni)cort s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The reservation still had some authentic lodges for tourists.
lodge nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (meeting place)pavilion s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The club met at their lodge every weekend.
lodge nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (local members of fraternity)membrii unei frății s.m.pl.: Substantiv masculin, forma de plural
 The lodge voted to hold a formal dance on New Year's Eve.
lodge vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (bring formal complaint)a depune plângere loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a face plângere loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
lodge [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (flatten)a culca la pământ expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 The thunderstorms lodged the corn crops.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
lodge a complaint v (complain formally about [sth])a depune o plângere vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 My lawyer has been incompetent and I am going to lodge a complaint against him.
motor lodge nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (luxury motel)motel de lux s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'lodge' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: a lodge [safari, hotel, resort], the lodge [visitors, guests, members, owner], a [forest, mountain, lake, hunting, wilderness, deer] lodge, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'lodge' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'lodge'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.