liable

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈlaɪəbəl/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈlaɪəbəl/ ,USA pronunciation: respelling(līə bəl)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
liable adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (legally responsible)răspunzător adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 I'm happy to install the update on your computer, but if anything goes wrong, I won't be liable.
 Îți instalez cu plăcere actualizarea pe computer, dar dacă se întâmplă ceva, nu sunt răspunzător.
be liable for [sth] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (be accountable for)răspunzător adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  responsabil adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Kyle is liable for his actions while he was drunk.
be liable to [sb] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (be legally held to have injured [sb])răspunzător, vinovat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
be liable to [sth] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (be legally subject to [sth])a fi răspunzător de, a fi pasibil de vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Any driver found with an open container of alcohol in their car is liable to arrest.
be liable to do [sth] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (be likely to do [sth])a tinde să vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a trebui să vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a se vedea pus în situația de a expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 If someone came in screaming and crying, a normal person would be liable to call the police.
 Dacă cineva ar veni țipând și plângând, un om normal ar tinde să cheme poliția.
be liable to [sth] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (be vulnerable to)predispus adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  vulnerabil adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  a fi predispus la vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
be liable to being [sth] v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (be vulnerable to)a risca să vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a i se putea întâmpla să expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 If you leave your cattle out in open range at night they are liable to being snatched by wolves.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
make [sb] jointly liable v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." (law: impose shared responsibility)a trage la răspundere în comun expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Only one of them had signed, but the partnership agreement made them all jointly liable under the contract.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'liable' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: [personally, ultimately, legally, collectively] liable (for), liable for (any) [damages, payment, repairs, errors], [held, declared] liable for, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'liable' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'liable'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă
Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.