leverage

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈliːvərɪdʒ/

US:USA pronuncation: IPAUSA pronuncation: IPA/ˈlɛvərɪdʒ, ˈlɛvrɪdʒ; ˈlivərɪdʒ, -vrɪdʒ/

US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(levər ij, lēvər-)


Inflections of 'leverage' (v): (⇒ conjugate)
leverages
v 3rd person singular
leveraging
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
leveraged
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
leveraged
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
leverage nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (power, force) (mecanică)forță s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 He moved his grip on the handle for better leverage.
 El a apucat mânerul în așa fel încât să aibă mai multă forță.
leverage nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (advantage)avantaj s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  beneficiu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  folos s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 She used the situation to gain leverage in the negotiations.
 Ea s-a folosit de situație pentru a obține avantaje la negociere.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
leverage nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (influence)influență s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  trecere s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Talk to him. He has leverage with the city council.
leverage [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (use to advantage)a se folosi de vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a pune în practică expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 He leveraged his marketing skills to become director of the company.
leverage [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (increase return on: an investment)a spori, a crește vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I leveraged my investments by buying on margin.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'leverage' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Sintagme: leveraged his [position, power, wealth, connections] (in order to), need [better, more] leverage (to), leverage [funds, investments, a takeover], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'leverage' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'leverage'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă
Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.