lever

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈliːvər/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈlɛvɚ, ˈlivɚ/ ,USA pronunciation: respelling(levər, lēvər)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
lever nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (tool for lifting)pârghie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Dan used a crowbar as a lever to break the door open.
lever [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (raise, prise up)a scoate ceva făcând pârghie expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 Jane tried to lever the lid off the jar with a knife and accidentally cut her thumb. Lisa levered up the manhole cover.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
lever nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (to pull)mâner s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  pârghie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
lever nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (tool to force [sb/sth])metodă de constrângere s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  metodă de persuasiune s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Kyle used his friend's pride as a lever to get him to go to college.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
gearshift (US),
shift lever (US),
gear stick,
gear lever (UK)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(vehicle's manual transmission)schimbător de viteze s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  manetă de schimbare a vitezelor s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I always waggle the gear stick before starting the engine, to make sure it is in neutral. This car's gearshift is on the steering column.
throttle,
throttle lever
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(vehicle)accelerator s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The biker opened the throttle and the bike surged forward.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'lever' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: the lever [arm, handle, bar], the [machine, locking, clutch, brake] lever, a dual- [control, speed, operating] lever, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'lever' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'lever'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă
Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.