leaning

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈliːnɪŋ/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈlinɪŋ/ ,USA pronunciation: respelling(lēning)


From the verb lean: (⇒ conjugate)
leaning is: Click the infinitive to see all available inflections
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
Pe pagina aceasta: leaning, lean

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
leaning adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (not straight)aplecat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  înclinat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  strâmb adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 The leaning outbuilding is dangerous and will have to be demolished.
leanings nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." (tendency, inclination)înclinaţie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  tendinţă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The governor has some liberal leanings, but somehow still keeps cutting the budget for education.
leanings,
also US: lean
nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors."
figurative (inclination, slant)punct de vedere s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  atitudine s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 That TV station has a liberal lean.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
lean adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (meat: having little fat) (fără grăsime)slab adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 I prefer lean meat to fatty meat.
 Prefer carnea slabă celei grase.
lean adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (body: thin and strong) (despre muşchi)puternic adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 The female athlete's muscles were lean.
 Muşchii atletei erau puternici.
lean adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (person: thin)slab, subţire, adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  sfrijit adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  uscăţiv, deşirat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Her lean figure was silhouetted by the sun.
 Figura ei slabă era conturată de soare.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Devenise un om sfrijit de foame.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Nu-mi plăcea băiatul, era uscăţiv şi lipsit de vlagă.
lean adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." figurative (poor; lacking richness)anevoios, dificil adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  strâmtorat adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 These are lean times for many people, as prices rise and wages decline.
 Acestea sunt vremuri anevoioase (or: dificile) pentru mulți oameni, deoarece prețurile cresc, iar salariile se micșorează.
lean viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (slant, not be vertical)a fi înclinat vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a fi strâmb vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The Leaning Tower of Pisa leans away from the sea.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Tabloul era puțin înclinat și ea a observat imediat.
lean nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (angle of slant)înclinare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  aplecare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
leaning | lean
EnglezăRomână
Tower of Pisa,
Leaning Tower of Pisa
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(bell tower in Italy)Turnul din Pisa s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The Leaning Tower of Pisa attracts many tourists every year.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'leaning' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Sintagme: [a person's, an individual's] political leanings, your [social, political, ideological] leanings, developed a leaning towards [socialism, liberalism, the left], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'leaning' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'leaning'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.