landscape

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈlændskeɪp/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/ˈlændˌskeɪp/ ,USA pronunciation: respelling(landskāp′)


Inflections of 'landscape' (v): (⇒ conjugate)
landscapes
v 3rd person singular
landscaping
v pres pverb, present participle: -ing verb used descriptively or to form progressive verb--for example, "a singing bird," "It is singing."
landscaped
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
landscaped
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
landscape nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (rural scenery)peisaj s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 We stopped at the top of the mountain to admire the landscape.
 Ne-am oprit în vârful muntelui să admirăm peisajul.
landscape nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (painting of a rural scene) (tablou, pictură)peisaj s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 They bought a landscape at the art auction.
 Ei au cumpărat un peisaj la o licitaţie de artă.
landscape [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (design and plant for improved appearance)a amenaja vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a aranja vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 My parents are going to landscape the front of their new house.
 Părinții mei vor amenaja partea din față a noii lor case.
landscape adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (paper format: not portrait)orientat pe orizontală expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  în format landscape expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  tip vedere expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Jim printed the table out in landscape format.
 Jim a scos tabelul la imprimanta orientat pe orizontală.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
edible landscape nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (food gardening)grădină s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  răzor s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 When I build my house, I want to have an edible landscape at both front and back of the house.
landscape designer nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. ([sb] who plans layout of gardens)arhitect peisagist s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
landscape gardener nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. ([sb] who designs gardens)designer de grădini s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Capability Brown was a famous 18th century English landscape gardener.
landscape gardening nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (garden design)design de grădini s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I know nothing at all about landscape gardening – I'll have to hire a professional.
landscape painter nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (artist who depicts natural scenery)pictor peisagist s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 John Constable is one of England's most popular landscape painters.
landscape painting nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (art: depicting natural scenery)peisagistică s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I prefer to paint portraits as I'm not very good at landscape painting.
lunar landscape nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (cratered surface of the moon)peisaj lunar s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Lake Mungo is said to resemble a lunar landscape.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'landscape' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: landscape a [garden, park, green area], a [beautiful, serene, chaotic, rugged] landscape, is a landscape [painter, artist, architect, planner, gardener], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'landscape' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'landscape'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.