keyed

US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(kēd)


From the verb key: (⇒ conjugate)
keyed is: Click the infinitive to see all available inflections
v pastverb, past simple: Past tense--for example, "He saw the man." "She laughed."
v past pverb, past participle: Verb form used descriptively or to form verbs--for example, "the locked door," "The door has been locked."
Pe pagina aceasta: keyed, key

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
keyed adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (instrument: having keys)cu clape loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
  cu claviatură loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 This piece is to be played on a keyed instrument.
keyed,
-keyed
adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house."
(with explanatory coding)cu cod de loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
  cu legendă loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 Audrey leafed through the colour-keyed pages. The hikers were using a keyed map.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
key nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (device that opens a lock) (general)cheie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I can't find the key to unlock the door.
 Nu găsesc cheia ca să descui uşa.
key nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (software: code) (informatică)cod s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The software has a key that you have to type in to be able to use it.
 Programul are un cod fără de care nu poate fi accesat.
key nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (button on a computer keyboard) (informatică)tastă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 After finishing a line, you need to hit the Enter key.
 După ce termini de scris un rând, trebuie să apeşi pe tasta Enter.
key nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (music: D major, etc.) (muzică)gamă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The song was written in the key of D major.
 Cântecul a fost scris în gama Do major.
key nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (legend on a map)legendă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The key to the map says that one centimetre is equal to one kilometre.
 Legenda hărții spune că un centimetru este egal cu un kilometru.
key nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (on a piano, etc.)clapă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 A piano has many white and black keys.
 Un pian are multe clape albe și negre.
key,
key to [sth]
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(solution)soluție, rezolvare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The key to solving the puzzle is to eliminate the incorrect answers.
 Soluția (or: rezolvarea) acestui puzzle este să eliminăm răspunsurile incorecte.
the key to [sth] nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (most important thing)secret s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  lucrul cel mai important s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The key to getting into this college is to perform well at interview.
 Secretul admiterii la acest colegiu este să te descurci bine la interviu.
key nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (on a mechanism, for winding)cheie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I've lost the key for the grandfather clock.
 Am pierdut cheia ceasului cu pendul.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
key adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (most important) (cu valoare de adj.)cheie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  esenţial adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
  cel mai important adj.la superlativ
 The key ingredient is garlic.
 Usturoiul este ingredientul cheie.
 Usturoiul este ingredientul esenţial.
 Usturoiul este ingredientul cel mai important.
key nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (in a dictionary)legendă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The dictionary's key explains all the abbreviations.
key nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (style, tone)ton, stil s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Her house is decorated in a very soft key.
key nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (keystone) (boltă)cheie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Look at the key of the arch.
key nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (island reef)recif s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Key West is one of the Florida Keys.
key nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (can opener)cheie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 You open the sardine tin with the key that's attached to the lid.
key [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (musical instrument: set pitch)a acorda vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The guitar needs to be keyed higher than that.
key [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (scratch with a key)a zgâria cu cheia expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 Annoyed to find a car parked half on the pavement, Audrey keyed it.
key [sth] into [sth] vtr + prep (data: type in)a tasta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a introduce vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 She keyed the data into a spreadsheet.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'keyed' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'keyed' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'keyed'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.