interesting

Listen:

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈɪntərɛstɪŋ/

US:USA pronuncation: IPAUSA pronuncation: IPA/ˈɪntərəstɪŋ, -trəstɪŋ/

US:USA pronunciation: respellingUSA pronunciation: respelling(intər ə sting, -trə sting, -tə res′ting)Pe pagina aceasta: interesting, interest

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
interesting adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (arousing interest)interesant adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 That's an interesting subject. I want to talk more about it later.
 Acesta este un subiect interesant. Aş dori să discutăm mai mult pe tema aceasta mai târziu.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
interesting adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (holding attention)captivant adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 The movie was interesting for the entire three hours.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
interest nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (curiosity, concern)interes s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Some people have an interest in other cultures while others do not.
 Unii oameni au un interes deosebit pentru alte culturi, în timp ce alţii nu au.
interest nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (concern)interes s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 My interest in the dispute is based on care for both people.
 Interesul meu în această dispută se bazează pe afecţiunea pentru ambele persoane.
interest nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (finance: earnings)dobândă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 This bank account gives 3% interest per year.
 Acest tip de cont bancar oferă o dobândă de 3% pe an.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
interest nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (hobby)hobby s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  preocupare, pasiune s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 His interests include biking and studying languages.
interest nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (finance: ownership)parte s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  contribuție s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  interes s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 He has a financial interest in this company and may lose all his money.
interest nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (personal benefit)beneficiu, profit s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 He did what was in his interest and didn't care for the feelings of the others.
interest nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (finance: loan)dobândă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 He pays 7% interest on their car loan.
interest nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (participation in sthg)participare, implicare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  interes s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 She always takes an interest in the village fair.
interest [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (engage attention)a interesa, a fascina vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Yes, other cultures really interest me.
interest [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (induce participation by [sb])a convinge să vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a tenta cu vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Can I interest you in some ice cream?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'interesting' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: is an interesting [idea, point, proposition, character], is the [most, least] interesting thing I have [seen, heard] in a long time, is interesting to [see, note, visit, know], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'interesting' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'interesting'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.