hump

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈhʌmp/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/hʌmp/ ,USA pronunciation: respelling(hump)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
hump nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (on camel, etc.: bump)cocoașă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 A camel's hump has big fat reserves in it that it can use to survive long trips through the desert.
 Cocoașa unei cămile are mari rezerve de grăsime în ea, pe care le poate folosi pentru a supraviețui călătoriilor lungi prin deșert.
hump nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (on land: ridge)movilă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  ridicătură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The hikers got over the hump and could now see down into the valley.
 Excursioniștii au trecut de movilă și acum puteau să vadă valea.
hump nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. slang, figurative (most difficult part of [sth])hop s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  parte grea s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Karen had finished her final examinations, which meant she was over the hump.
 Karen își terminase ultimele investigații, ceea ce însemna că trecuse hopul.
hump nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (on [sb]: curved spine)cocoașă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The old lady had a hump, and couldn't walk very quickly.
 Bătrâna avea cocoașă și nu putea merge prea repede.
hump [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." slang, vulgar (have sex with)a i-o trage expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a încăleca vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The dog humped his owner's leg.
 Cățelul a încălecat piciorul stăpânului.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
hump [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (bend outward)a se arcui, a se încovoia vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The boxer humped his back to protect his head.
hump [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (heave)a arunca, a azvârli vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The worker humped the box into the back of the truck.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
Happy hump day! interjinterjection: Exclamation--for example, "Oh no!" "Wow!" slang (Wednesday greeting) (argou pentru miercuri SUA)Zi a cocoașei fericită interj.interjecție: Exprimă sentimente și manifestări de voință sau imită sunetele și zgomotele: vai!, zbang!, Dumnezeule!
  Zi de miercuri fericită interj.interjecție: Exprimă sentimente și manifestări de voință sau imită sunetele și zgomotele: vai!, zbang!, Dumnezeule!
hump day nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. slang (Wednesday) (argou pentru miercuri SUA)ziua cocoașei s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  miercuri s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Once we get past hump day, we only have to work Thursday and Friday, and then it's the weekend!
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'hump' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: a [two] -hump camel, informal: it's almost hump day, the camel's hump, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'hump' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'hump'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă
Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.