WordReference nu poate traduce exact această frază, dar poți face click pe fiecare cuvânt pentru a afla ce înseamnă:

house agent


Nu am putut găsi întreaga frază pe care ai căutat-o.
Intrarea pentru"house" este afișată mai jos.

Vezi și: agent

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (residence building)casă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Their new house has three bathrooms.
 Casa lor cea nouă are trei băi.
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (household)casă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  familie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The whole house was in mourning for Mr. Saunders.
 Întreaga casă era în doliu după domnul Saunders.
house vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (provide a storage place)a depozita vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 This cabinet houses all our stationery.
 În acest dulap sunt depozitate toate articolele noastre de papetărie.
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (shelter)adăpost s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  cuib s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Some animals build their houses out of straw.
 Unele animale își fac adăposturile din paie.
house [sth/sb] in [sth] vtr + prep (keep in a dwelling)a găzdui vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a caza vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The university houses its students in very old buildings.
 Universitatea îşi găzduieşte studenţii în clădiri foarte vechi.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (building)clădire s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  imobil s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
Notă: Usually used in compound forms: "schoolhouse," "coffee house," "jailhouse," etc.
 There's a florist between the coffee house and the schoolhouse. The legislature meets in the State House.
house,
House
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(hall)cameră s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The British Parliament meets in the House of Commons.
house,
House
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(family)dinastie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  clan s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The House of Tudor ruled from 1485 to 1603.
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (legislative body)corp s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  cameră s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Most parliaments have an upper and a lower house.
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (business firm)companie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  editură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 He works for a publishing house.
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (university college)facultate s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The university is divided into several houses.
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (members of a college)echipă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  club s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The two houses will be competing in the rowing regatta.
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (gambling: casino) (cazinou)casă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 It never pays to gamble because the house always wins.
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (audience)public s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  sală s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The producer was pleased to see there was a good house on the play's opening night.
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (convent or abbey)mănăstire s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  abație s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  parohie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There used to be lots of religious houses in this area.
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (church, mosque, synagogue)lăcaș s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Speak quietly when you enter God's house.
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK (residential division in boarding school)clădire s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  corp s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The school had 6 houses.
house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK (team in British school)echipă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  club s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 I'm in Newton house at school; our colour is red.
house [sb] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (provide housing)a găzdui vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The hall will house two hundred people.
house [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (provide a workplace)a găzdui vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 This building houses the workshop.
house [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (secure)a depozita vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a păstra vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The machine can be housed in its case for transit.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
beach house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (seaside chalet)casă pe plajă, casă la mare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 She invited me to spend a week at her beach house.
boarding house,
boardinghouse
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(guesthouse: offers lodging)pensiune s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Some friends and I are staying in a boarding house this summer.
clean house v literal (do housework)a face curat în casă loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 Now that spring has come, it's time to clean house.
clean house v figurative (business, government: reform , change personnel)a face ordine loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 When staffing his office, the first thing a new president does is clean house.
clean house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (home: free of dirt)casă curată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Trevor tried to cheer me up by saying that women with clean houses are boring.
clearinghouse (US),
clearing house (UK)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(agency: settles transactions)oficiu de decontare s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
clearinghouse (US),
clearing house (UK)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(academic: handles information)birou central s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  centru de informare s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 A scholarship clearinghouse is a source of information from a wide range of institutions.
coffeehouse,
also UK: coffee house
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(establishment where coffee is served)cafenea s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  cofetărie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The Golden Horn was a 60's coffeehouse where you could find coffee, folk songs and poetry but no alcohol .
council house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK (home: subsidized)locuință socială s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
country house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (mansion)casă de la țară s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  conac s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
dance house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (venue where dances are held)sală de dans s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
detached house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (house with no shared wall)casă detaşată s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 My elderly in-laws live in a detached house in Staines.
doghouse nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (kennel for a dog)coteţ de câine s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Gwen built a doghouse for her new puppy to sleep in.
dollhouse (US),
doll's house,
dolls' house (UK)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(miniature house for dolls)casă de păpuşi s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Edgar built an elaborate dollhouse for his granddaughter.
dream house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (ideal house for [sb])casa visurilor s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 My dream house would be a villa with a swimming pool.
frame house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (house with a timber frame)casă cu structură de lemn, casă cu osatură de lemn s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Frame houses are common in the USA, where timber is cheap and plentiful.
fraternity house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (male college students' residence)frăţie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Fraternity houses are a uniquely American phenomenon, I believe.
free house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK (independently-owned pub) (privat)bar, birt s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
  tavernă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
front of house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (part of theater) (teatru)foaier s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
front-of-house n as adjnoun as adjective: Describes another noun--for example, "boat race," "dogfood." (dealing with customers and public)care se ocupă de clienți și de public expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
front of the house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (façade of residential building, house front)faţada casei s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The front of the house mimicked a Neo-Gothic facade.
front of the house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (rooms towards front of a house)camera din față s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  fața casei s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Whenever I come in the back door my dog runs from the front of the house to greet me.
full house,
full hand
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(poker: 3 of a kind and a pair) (pocher)ful s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
fun house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (attraction at fair or amusement park)loc de distracție s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  parc de distracții s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
guesthouse,
also UK: guest house,
guest-house
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(boarding house or inn)pensiune s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 My parents stayed in a nearby guest house while visiting us for three weeks.
guesthouse,
also UK: guest house,
guest-house
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(outbuilding for guests)casă de oaspeți s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Grandma and Grandpa will stay in the guesthouse when they visit.
hash house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US, slang (cheap restaurant) (birt ieftin)bombă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  speluncă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 I ate dinner in a hash house near the station.
haunted house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (house occupied by a ghost)casă bântuită s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Strange noises came from the haunted house late at night.
haunted house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (fairground attraction) (parc de distracții)casă bântuită s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The two girls came out of the haunted house shrieking and giggling.
henhouse,
hen-house,
hen house
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(shelter for chickens) (găini)coteț s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
house arrest nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (imprisonment in one's home)arest la domiciliu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The Burmese political dissident was under house arrest for many years.
house cat nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (domestic feline, pet cat)pisică domestică s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 A lion is a wild cat, not a house cat.
house cleaner nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. ([sb] employed to do domestic cleaning)menajeră s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
house dog nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (domestic canine, pet dog)câine domestic s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 One of the best house dogs, in the opinion of some people, is the poodle.
house guest nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. ([sb] staying at one's home)musafir s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
house lights nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." (lights of a residential building)luminile clădirii s.f.pl.: Substantiv feminin, forma de plural
 I always leave some house lights on when I go on holiday.
house lights nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." (theatre: lights over seating area) (la teatru)luminile din sală s.f.pl.: Substantiv feminin, forma de plural
 The house lights were dimmed as the performance started.
house of cards nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (structure made of playing cards)castel din cărți de joc s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
house of cards nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (fragile structure)structură fragilă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
House of Commons nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK (part of Parliament)Camera Comunelor s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The MP for North Durham led the debate in the House of Commons.
house of delegates nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (government lawmaking group)legislativ s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The house of delegates is the policy making body of the American Bar Association.
House of Lords nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK (Parliamentary chamber of peers)Camera Lorzilor s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The Labour party plans to replace the House of Lords with an elected senate.
house of prayer nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (church, place of worship)casa Domnului s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The house of prayer was the name the missionaries gave their little church.
House of Representatives nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (lower chamber of Congress)Camera Deputaților s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
House of Representatives nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (lower chamber of state legislature)Camera Deputaților s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
house of worship nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (church)casa Domnului s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 You cannot go into a house of worship dressed like that.
house party nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (social gathering at [sb]'s house)petrecere s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 We went to a house party yesterday. I couldn't sleep last night because our neighbors had a very loud house party.
housefly,
house fly,
house-fly,
plural: houseflies
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(common flying insect)muscă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
houseman,
house officer
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
UK (hospital intern) (într-un spital)intern s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
houseproud,
house-proud
adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house."
(attentive to appearance and upkeep of one's home)pentru care contează aspectul casei loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
housetop,
house-top
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(roof of a building)acoperiş s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
housewarming,
house-warming,
house warming
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(party to celebrate new home)petrecere de casă nouă expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 The Hudsons held a lavish housewarming when they moved into their new house.
in-house adjadjective: Describes a noun or pronoun--for example, "a tall girl," "an interesting book," "a big house." (company: internal)intern adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 They will provide in-house training instead of sending the whole staff out of town.
in-house advadverb: Describes a verb, adjective, adverb, or clause--for example, "come quickly," "very rare," "happening now," "fall down." (company: internally)intern adv.adverb: Determină sensul unui verb, al unui adjectiv sau al unui alt adverb, arătând locul, timpul, cauza, modul, scopul: acolo, devreme, mereu.
 Every part is manufactured in-house.
keep house vtr + n (do housework)a ţine casa loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 While she was sick, her sister kept house for her.
keep house vtr + n figurative (maintain accounts)a ţine casa loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a ține evidența conturilor expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 Since Brett kept house for the company, he was the first suspected of wrongdoing when the company was accused of fraud.
lady of the house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. dated (wife: manages home)gospodină s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  stăpâna casei s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The telemarketer asked to speak to the lady of the house.
man of the house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (responsible head of household)stăpânul casei s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Jim became man of the house after his father died.
manor house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (country house, stately home, mansion)conac s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 There is a village fete at the manor house this weekend.
master of the house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (male head of household)stăpânul casei s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 The master of the house is not necessarily the male head, but it is whoever holds the final say in certain familial matters.
meetinghouse,
meeting house
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(building for religious gatherings)casă de rugăciuni s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  paraclis s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  capelă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
meetinghouse,
meeting house
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(Quaker house of worship)casă de rugăciuni s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  capelă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
move house vtr + n (change residence)a se muta vb.pron.verb pronominal : Verbele pronominale sunt verbe însoțite de pronumele reflexiv care are înțeles de sine stătător și poate fi înlocuit printr-un pronume personal sau substantiv în același caz. Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se. Exemple: a se îmbrăca, a se spăla, a-și zice . Ele permit dublarea pronumelui cu forma sa accentuată: a se spăla pe sine.
  a-și schimba locuința expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 We're moving house so we need to pack everything into boxes.
nuthouse,
nut house
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
slang, dated, offensive (psychiatric hospital)balamuc s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  casă de nebuni s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
nuthouse,
nut house
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
slang, figurative (chaotic place) (figurativ)balamuc s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  (figurativ)casă de nebuni s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
open house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (event permitting free entry to all)vizitare liberă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The event is open house; everybody is welcome to visit the college and find out about its activities.
opera house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (building where opera is performed)clădirea operei s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Sydney has one of the world's most famous opera houses.
outdoor coffee-house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (café: outside seating)cafenea cu terasă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Outdoor coffee-houses are not very popular in hot climates during the summer.
public house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK, formal (drinking establishment)local public s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  (familiar)cârciumă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  bar s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  birt s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
publishing house (company that publishes)editură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
safe house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (place of security, refuge) (figurat)refugiu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  adăpost s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 There are groups that help refugees find a safe house when they reach a new country.
set your house in order v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." figurative (arrange affairs properly)a pune lucrurile în ordine loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 You'll need to set your house in order before you embark on something so ambitious.
the Speaker,
the Speaker of the House of Commons
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(of legislative body)președintele Camerei Comunelor s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 The Speaker recalled parliament to discuss an urgent issue.
Statehouse,
State House
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
US (state capitol building)sediu al Parlamentului s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
summer house,
summerhouse
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(outbuilding used for leisure) (de vară)căsuţă în curte s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  foișor s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 We have a summerhouse in the garden.
teashop,
tea shop,
tearoom,
tea room,
tea house,
teahouse
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(café serving tea) (unde se și bea ceai)ceainărie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 He used to sit in the tea shop and read the papers.
town house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (home in a city) (de obicei lipită de alte case)casă de oraş s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Town houses usually share their side walls with similar buildings.
town house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (terraced house) (de obicei lipită de alte case)casă de oraş s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The fire quickly spread to a row of town houses.
town house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (large residence in a city) (de obicei lipită de alte case)casă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 George was rich enough to buy a town house in Manhattan.
tree house nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (playhouse built in a tree)căsuță în copac s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The kids play in their tree house when they're bored.
upper house,
Upper House
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(higher parliamentary chamber)senat s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The Senate is the upper house of the United States Congress.
White House nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (official residence of US President)Casa Albă s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
 President Obama and family were the residents of the White House from January 2009 to January 2017.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'house agent' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'house agent'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.