hot-air balloon

UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˌhɒtˈɛəbəˈluːn/

Pe pagina aceasta: hot-air balloon, balloon
'hot-air balloon' este un termen alternativ pentru 'balloon'. Îl veți regăsi pe unul sau pe mai multe dintre rândurile de mai jos.'hot-air balloon' is an alternate term for 'balloon'. It is in one or more of the lines below.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
hot-air balloon,
hot air balloon
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(passenger balloon) (vehicul aerian)balon s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Have you ever been for a ride in a hot-air balloon?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
balloon nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (inflatable toy on a string)balon s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The balloon was tied to the child's wrist so he would not lose it.
 Balonul era legat de încheietura copilului, pentru ca acesta să nu îl piardă.
balloon nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (hot-air balloon)balon s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 The county fair is offering rides in balloons this year.
 Parcul de distracții oferea plimbări cu balonul, anul acesta.
balloon viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." figurative (grow exponentially)a creşte vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a se intensifica vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The company's success has ballooned in the past few months.
 Succesul companiei a crescut în ultimele luni.
balloon viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." figurative, informal (person: put on weight)a se îngrășa vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a se rotunji vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 Since his divorce, he has ballooned to three hundred pounds.
 De la divorț, el s-a îngrășat și a ajuns la 136 kg.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
balloon nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (flask) (vas sferic)balon s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  butelcă, butelcuță s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
balloon nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (glass for brandy) (coniac)pahar sferic s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 To fully enjoy this brandy, you should drink it out of a balloon.
balloon nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK (kick: a ball)lovitură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  șut s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
balloon nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (device to dilate blood vessels)balon de dilatare s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 During Calvin's surgery, the surgeon used a balloon to dilate the clogged blood vessel.
balloon nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (comic: thought, speech bubble)bulă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  casetă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 In comic books, different balloon shapes can indicate different things, such as a character speaking or thinking something.
balloon n as adjnoun as adjective: Describes another noun--for example, "boat race," "dogfood." (surgery)cu balon loc.adj.locuțiune adjectivală: Grup de cuvinte cu valoare de adjectiv: de seamă, de bună credință, plin de sine.
 The surgeon performed a balloon angioplasty in order to widen the blood vessel.
balloon viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (fly in hot-air balloon)a zbura cu balonul expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 Tourists often come to this hill to go ballooning.
balloon vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (grow: money, debt)a creşte (rapid) vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'hot-air balloon' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'hot-air balloon' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'hot-air balloon'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.