heap

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈhiːp/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/hip/ ,USA pronunciation: respelling(hēp)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
heap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (pile, mound)morman s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  grămadă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  teanc s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The worker piled a bunch of rocks into a heap.
 Muncitorul a adunat pietrele într-un morman.
a heap of [sth] nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (pile, mound)morman s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  grămadă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Peter piled a big heap of mashed potatoes onto his plate.
 Peter și-a pus un morman de piure în farfurie.
fall in a heap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (person: collapse)a cădea lat, a cădea grămadă loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The boxer fell in a heap when he was hit in the chin.
 Boxerul a căzut lat (or: a căzut grămadă) când a fost lovit în bărbie.
a heap of [sth] nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (untidy pile)morman s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 There's a heap of dirty laundry in the laundry room.
 Este un morman de rufe murdare la spălătorie.
a heap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative, slang (a lot)la nebunie loc.adv.
  mult adv.adverb: Determină sensul unui verb, al unui adjectiv sau al unui alt adverb, arătând locul, timpul, cauza, modul, scopul: acolo, devreme, mereu.
 Thanks for taking me to the concert. I enjoyed it a heap!
 Mersi că m-ai luat la concert. Mi-a plăcut la nebunie!
a heap of [sth] nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative, slang (a lot of)o grămadă de loc.adv.
  mult adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 Since I retired I've got a heap of time on my hands.
 De când am ieșit la pensie, am o grămadă de timp liber.
heaps of [sth] nplplural noun: Noun always used in plural form--for example, "jeans," "scissors." (a lot of)grămezi s.f.pl.: Substantiv feminin, forma de plural
  cu nemiluita loc.adv.
 The fisherman caught heaps of fish, he nearly sunk his boat.
 Pescarul a prins grămezi de pește, aproape că i se scufunda barca.
heap [sth] on [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (pile [sth] on top)a pune cu grămada expr.vb.expresie verbală: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, a se da de-a dura, a se face luntre și punte.
 Kate heaped sour cream onto her baked potato.
 Kate a pus smântână cu grămada pe cartoful ei copt.
heap [sth] on [sb] vtr + prep figurative, informal (overburden) (figurat)a copleși vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The king heaped rewards on his men.
 Regele își copleșea oamenii cu recompense.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
heaps advadverb: Describes a verb, adjective, adverb, or clause--for example, "come quickly," "very rare," "happening now," "fall down." informal (a lot)enorm adv.adverb: Determină sensul unui verb, al unui adjectiv sau al unui alt adverb, arătând locul, timpul, cauza, modul, scopul: acolo, devreme, mereu.
  la nebunie loc.adv.
 I love you heaps.
heap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. informal, figurative, slang (unreliable car) (maşină)rablă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Fred was still driving his old heap around, even though he had plenty of money to upgrade.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
compost heap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (decaying matter for feeding soil)movilă de compost s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 We put all our kitchen scraps in the compost heap.
end up on the scrap heap v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." informal, figurative (be discarded)a ajunge la gunoi expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a fi dat uitării expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
end up on the scrap heap of history v exprverbal expression: Phrase with special meaning functioning as verb--for example, "put their heads together," "come to an end." informal, figurative (be forgotten)a fi dat uitării expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
  a se pierde în negura vremurilor expr.expresie: Grup de mai multe cuvinte care nu sunt suficient sudate cât să formeze o locuțiune, exprimând în mod concis o idee: a se lua cu mâinile de păr, Nu mai spune!.
 His well-intentioned efforts have ended up on the scrap heap of history.
garbage heap (US),
rubbish dump,
rubbish tip (UK)
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(place to dump refuse)groapă de gunoi s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
heap up vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (form a pile of)a acumula, a aduna vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
scrap heap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (junk yard)grămadă de fier vechi s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 After I wrecked my old car in a crash it was ready for the scrap heap.
slag heap nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (pile of waste)morman de gunoi s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  adunătură de deșeuri s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Lead can leach out of slag heaps and contaminate ground water.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'heap' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: you are in a heap of trouble, (mister)!, you're going to be in a heap of trouble if, you're in for a heap of trouble!, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'heap' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'heap'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.