heal

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations/ˈhiːl/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/hil/ ,USA pronunciation: respelling(hēl)

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
heal viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (get cured)a vindeca vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a se vindeca vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 The broken bone would heal.
 Această propoziţie nu este o traducere a propoziţiei englezeşti. Doctorii vindecă astăzi foarte multe boli.
 Osul rupt se va vindeca.
heal viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (person: recover)a se vindeca vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
  a-și reveni vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 After radiation therapy the patient healed.
 După radioterapie, pacientul s-a vindecat.
heal [sb/sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (restore health)a trata vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a vindeca vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The vet tried to heal the ailing lamb.
 Veterinarul a încercat să trateze mielul bolnav.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
heal [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." figurative (reconcile)a împăca, a reconcilia vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 After the war, many wanted to heal old divisions.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
heal itself viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (injury: get better)a se vindeca vb.reflex.: Verbele reflexive sunt însoțite de pronume reflexive care nu pot fi înlocuite cu pronume personale sau cu substantive în același caz: a se ruga, a se bucura, a se mira, a se gândi, a-și da seama . Pronumele reflexive care însoțesc verbul sunt mă/te/se/ne/vă/se.
 It is true that with time a broken heart will heal itself.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'heal' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: [needs, takes] time to heal, will heal in (about) [three weeks], will heal [by itself, in time], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'heal' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'heal'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.