hall

Listen:
UK:*UK and possibly other pronunciationsUK and possibly other pronunciations'hall', 'Hall': /ˈhɔːl/US:USA pronunciation: IPA and respellingUSA pronuncation: IPA/hɔl/ ,USA pronunciation: respelling(hôl)


WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK (large dining area)refectoriu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  sală de mese s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The students went down to the hall for dinner.
 Studenții s-au dus să ia cina la refectoriu.
hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (large room)sală s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The old hall had a large fireplace to heat it.
 Vechea sală folosea un șemineu mare pentru încălzire.
hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (space for public events)sală s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  spațiu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Amanda's parents rented a hall for her wedding reception.
 Părinții Amandei au închiriat o sală pentru petrecerea ei de nuntă.
hall,
hallway
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(corridor)culoar, coridor s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  hol s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 To find the girls' bathroom, go down the hall and turn left.
 Pentru toaleta doamnelor trebuie să mergeți pe culoar (or: coridor) și să faceți la stânga.
hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (entryway, entrance area)intrare s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  vestibul s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  antreu s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Jane let her neighbor into the hall for a chat, but didn't invite her in.
 Jane a poftit-o pe vecina ei să stea un pic de vorbă la intrare, dar nu a invitat-o înăuntru.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
Hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (home of a noble)conac s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
  castel s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Houghton Hall is a stately home in the East of England.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Forme compuse:
EnglezăRomână
assembly hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (large room for meetings)sală de întruniri s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The schoolchildren meet in the assembly hall every morning.
beer hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK (large German pub)berărie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
beer hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (very large bar)berărie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There is a beer hall in Washington, D.C. that has over 500 beers on the menu.
city hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (seat of municipal government)primărie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
concert hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (auditorium for music)sală de concerte s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The orchestra are rehearsing in the concert hall.
convention hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (exhibition venue)sală de expoziţie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
dance hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (venue where dances are held)sală de dans s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 My mother and father used to go to dance halls in the 1950s.
dining hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (refectory, large dining room)sală de mese s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Our century-old fraternity house had a huge dining hall.
entrance hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (large lobby, foyer)hol principal, de intrare s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Your entrance hall's bigger than my whole flat!
guildhall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (town hall)primărie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
hall of fame nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. figurative (list of great achievers)panoplia campionilor s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Only the greatest athletes ever make it to their sport's hall of fame.
Hall of Fame nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (place in New York City) (monument în New York)Hall of Fame s.propriusubstantiv propriu: Denumește individual o ființă, un lucru real sau un concept pentru a le deosebi de alte lucruri din aceeași categorie; se scrie cu inițială majusculă și denumește nume de persoane, munți, țări, continente, ape, planete, constelații etc.
hall of residence nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (building where students, etc., live) (locuință)cămin s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
lecture hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (conference room)sală de conferinţe s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 Most of my classes at university are held in giant lecture halls.
mess hall,
mess
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(military dining hall)popotă s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  cantină s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 All the soldiers were eating in the mess hall.
music hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (auditorium, venue for live music)music-hall, șantan s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Carnegie Hall is a famous music hall for orchestral performances.
poolroom,
pool hall
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(area where pool is played)sală de biliard s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
reception hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (function room)sală de recepţii s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
sports hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. UK (venue for physical activities)centru sportiv s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 No outdoor shoes may be worn in the Sports Hall.
study hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (time for independent study) (oră, timp, interval)studiu individual s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
study hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. US (room for independent study)cameră pentru studiu individual s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
  sală de lectură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
town hall nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (city's council building)primărie s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 There's a meeting at the town hall tonight.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'hall' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: is this [week's] hall monitor, can I see your hall pass?, where is your hall pass?, mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'hall' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'hall'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.